Axis na veletrhu ISC West představil ucelenou řadu kamer s infračerveným „viděním“

Infračervené (IR) snímání je vysoce účinným rozšířením možností videodohledu za úplné tmy. Společnost Axis Communications na veletrhu ISC West v Las Vegas představuje několik nových síťových kamer s IR technologií, mezi nimiž nechybí PTZ kamery (s otáčením, nakláněním a přibližováním záběru, čili pan/tilt/zoom), pevné kopulové modely, „bullet“ kamery, panoramatické kamery a kamery s objektivem zvaným rybí oko a jednotky pro diskrétní snímání. Všechny společně přinášejí možnosti IR snímání do prakticky jakéhokoli prostředí a jsou reakcí na rostoucí poptávku na trhu.

Díky infračervenému snímání mohou kamery doslova „vidět i ve tmě“, což je samozřejmě z mnoha důvodů pro videodohled významný přínos – od možnosti celodenního sledování po celých 24 hodin bez nutnosti přídavného dosvěcování až po nanejvýš diskrétní dohled na citlivých místech. Uvedením několika nových typů kamer s IR snímáním společnost Axis přináší výhody IR technologie v cenově velmi výhodném provedení a s možností snadné instalace pro potřeby sledování téměř jakéhokoli vnitřního i venkovního prostředí. K tomu se přidává i technologie společnosti Axis s názvem OptimizedIR, kterou jsou vybaveny některé z nových modelů a která je novou inteligentní a energeticky úspornou IR LED technologií, jíž vyvinula přímo společnost Axis a má ji patentovanou. Optimálním způsobem využívá světlo k rovnoměrnému osvícení celého zorného pole v záběru kamery.

Peter Rietz, ředitel managementu produktů ve společnosti Axis Communications, k tomu říká: „Naším záměrem vždy bylo vyvíjet kamery, které našim zákazníkům nabízejí maximální hodnotu. Díky tomu, že dokážeme technologii OptimizedIR integrovat do více modelů našich síťových kamer, které mají různě veliká provedení, mají naši zákazníci více možností než kdy dříve, aby mohli využívat přínosů infračerveného snímání. Je tomu skutečně tak, že možnosti IR technologií vnímáme do budoucna jako stále více žádanou součást funkčního vybavení kamer.“

Mezi nové kamery představené na veletrhu ISC West v Las Vegas, které budou k dispozici na trhu v České republice, patří konkrétně tyto:

AXIS Q6125-LE

Díky technologii OptimizedIR s dosahem více než 200 metrů a malému provedení s kopulí, která nenaznačuje směr záběru, je tato kamera ideální pro použití v rámci dohledu ve městech. Vestavěné IR LED se plynule přizpůsobují aktuálnímu přiblížení záběru kamery, zatímco technologie Axis Sharpdome zajišťuje věrný záběr s plnou ostrostí pod i nad horizontem. Kromě těchto vlastností nabízí kamera AXIS Q6125-LE rozlišení HDTV 1080p s fantasticky kvalitním obrazem, má 30x optický zoom, funkci rychlého vysušování krytu a balík analytických nástrojů AXIS Guard Suite.

AXIS M3057-PLVE a AXIS M3058-PLVE

Tyto nové panoramatické kamery s jedním snímacím senzorem jsou díky skvělému celkovému výkonu a schopnostem, které jim propůjčují technologie Axis OptimizedIR, Lightfinder, Forensic WDR a Zipstream, ideální pro pokrytí zorných polí se záběrem 180°/360° ve vnitřních i venkovních prostorech. Senzor modelu AXIS M3057-PLVE má rozlišení 6 megapixelů, zatímco model AXIS M3058-PLVE se může pochlubit senzorem s rozlišením 12 megapixelů a stereografickým objektivem. Konstrukce kamery se zaměřila na to, aby kamery byly ploché, diskrétní, daly se snadno instalovat a dodávají se předem zaostřené z výroby.

AXIS P1447-LE a AXIS P1448-LE

Jako nové přírůstky do produktové řady AXIS P14 Series, která obsahuje kompaktní „bullet kamery připravené pro venkovní použití, mají modely AXIS P1447-LE a AXIS P1448-LE několik nových vlastností pro podporu nonstop video dohledu ve dne i v noci se špičkovou kvalitou obrazu za jakýchkoli světelných podmínek. Kamera AXIS P1447-LE má rozlišení 5 megapixelů a model AXIS P1448-LE pracuje s rozlišením 8,3 megapixelů / 4 K Ultra HD. Obě nové kamery mají kromě technologie OptimizedIR podporu pro audio, zvládají větší rozsahy provozních teplot, mají třídu ochranného krytí IK10 a detekci otřesů.

AXIS FA3105-L

Společnost Axis představuje kameru AXIS FA3105-L jako svou první senzorovou jednotku s vestavěným IR snímáním v kategorii modulárních kamer. Díky malým rozměrům a konstrukci ve tvaru oka je tato snímací jednotka ideální pro instalace ve spojení s dalšími senzorovými jednotkami a řídicí jednotkou AXIS FA54 Main Unit v konfiguraci vhodné pro dohled v prodejních prostorech. Tato snímací jednotka má vestavěné IR snímání, podporuje technologii ForensicWDR a díky rozlišení 1080p poskytuje obraz ve špičkové kvalitě 24 hodin denně.

AXIS P3717-PLE

Model AXIS P3717-PLE nastavuje novou laťku pro kamery se všesměrovým snímáním v oblasti kvality obrazu a dalších funkcí. Tato kompaktní osmimegapixelová kamera se čtyřmi objektivy s proměnným ostřením zprostředkovává přehled v záběru 360° ve vysoké kvalitě včetně detailů v jakémkoli směru – a je díky tomu ideální pro dohled ve velkých prostorech, vnějších rozích budov a křížení chodeb nebo silnic. Díky IR přisvícení v úhlu 360° a technologiím Forensic WDR, Lightfinder a Zipstream, poskytuje tato kamera vynikající kvalitu obrazu za jakýchkoli světelných podmínek. Kameře s dálkovým ovládáním přibližování záběru a ostření stačí přiřadit jednu IP adresu a jeden síťový kabel, i když se jedná o čtyři kamery v jedné jednotce, a představuje tak flexibilní a cenově výhodné řešení.

Nové modely kamer budou k dostání v České republice prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis ve 2. čtvrtletí 2018.

Fotografie a další zdroje informací jsou k dispozici na následujících odkazech:

Řada AXIS Q61

Řada AXIS M30

Řada AXIS P14

Řada AXIS FA

Řada AXIS P37

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu.

Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.