Nový 8portový gigabitový switch TP-Link lze napájet přes PoE

Česká republika, Praha – 12. dubna 2018 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, uvádí na český trh nový 8portový gigabitový smart switch T1500G-8T, který je hrdým členem rodiny podnikových switchů JetStream. Switch je navržen pro malé až středně velké firemní sítě, ve kterých hraje důležitou roli rychlé nasazení a jednoduchost správy. Současně nabízí široké možnosti dohledu a řízení provozu včetně optimalizace pro různé druhy zátěže. Jeho klíčovou výhodou je, že podle standardu 802.3af je schopen přijímat PoE napájení přes datový kabel z jiného PoE zdroje, a tedy není přímo závislý na přítomnosti elektrické sítě.

Bezpečnost především

Nový smart switch T1500G-8T zajišťuje gigabitové připojení sítě Ethernet na všech portech a nabízí řadu bezpečnostních funkcí, jako jsou: IP-MAC-Port Binding, ACL, zabezpečení portů, ochrana proti DoS, Storm Control (ochrana proti multicasovému vysílání), DHCP Snooping, autentizace 802.1X nebo Radius.

Kvalita přenosu a priority

Pro integraci hlasových, datových a video služeb do jedné sítě používá přepínač řadu QoS pravidel. Správce může určit důležitost provozu na základě nejrůznějších priorit, jako jsou konkrétní port, standard 802.1P nebo dle DSCP, aby bylo zajištěno, že hlas a video budou vždy čisté, plynulé a bez přerušování. Ve spojení s podporou Voice VLAN tak hlasové aplikace fungují mnohem plynuleji.

Funkce pro Layer 2

K nasazení přepínačů pro vrstvu 2 je T1500G-8T optimální, protože podporuje kompletní funkcionalitu Layer 2, včetně 802.1Q VLAN tagů, izolování portů, zrcadlení portů, STP/RSTP/MSTP, agregaci linek a funkce pro řízení toku 802.3x. Přepínač dále poskytuje pokročilé funkce pro údržbu sítě, jako jsou detekce zpětné smyčky, diagnostika kabelů a IGMP Snooping. IGMP Snooping zajišťuje inteligentní přepnutí multicastového vysílání na cílené, určené pouze příslušným účastníkům. Omezování a filtrování IGMP pak omezují každého účastníka na úrovni portu, aby se zabránilo neoprávněnému přístupu k multicastu.

Snadná správa s „podnikovou“ úrovní

T1500G-8T se snadno používá a spravuje. Podporuje různé standardní funkce správy, jako jsou intuitivní grafické uživatelské rozhraní (GUI) nebo SNMP (v1/2/3). Podpora RMON pak umožňuje, aby byl přepínač vyzván k získání důležitých informací o stavu a odesílání alertů na abnormální události. Funkce Dual Firmware Image (dvojitý image firmwaru) ještě zvyšuje spolehlivost a dobu, po kterou je síť bez výpadků.

Klíčové vlastnosti T1500G-8T:

  • Port 8 podle standardu 802.3af umožňuje přijímat napájení přes datový kabel (PoE) z jiného PoE zdroje
  • Gigabitové připojení sítě Ethernet na všech portech zajišťuje přenos dat plnou rychlostí
  • Vyspělé funkce pro zabezpečení: IP-MAC-Port Binding, ACL, zabezpečení portů, ochrana proti DoS, Storm Control (ochrana proti všesměrovému vysílání), DHCP Snooping, autentizace 802.1X a Radius
  • Funkce L2/L3/L4 QoS a IGMP snooping optimalizují výkon hlasových a video aplikací
  • Režimy řízení přes WEB/CLI a funkce SNMP, RMON nabízejí široké možnosti pro správu sítě
  • Funkce Dual Firmware Image (dvojitý image firmwaru) zvyšuje spolehlivost a dobu, po kterou bude vaše síť bez výpadků

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/products/details/cat-40_T1500G-8T.html#specifications

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
s tržním podílem ve výši 45,9 % (Q1 – 2016) vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.