Universal Robots věnuje jubilejního „zlatého“ robota

U příležitosti 25 000. kolaborativního robota získá jeden ze zákazníků cobota v Gold Edition

PRAHA, 12. dubna 2018 – Společnost Universal Robots, globální dodavatel kolaborativních robotů, oznámila, že tomu šťastnému zákazníkovi, který si objedná kolaborativního UR s pořadovým číslem 25 000, předá zdarma svého cobota ve „zlatém vydání“. Gold Edition cobot s kryty kloubů ve zlatém zabarvení, které nahradí ikonickou modrou barvu UR, bude dle situace dostupný v modelu UR3, UR5 nebo UR10.

„Tímto historickým milníkem neoslavujeme jen úspěch Universal Robots, ale také úspěch našich zákazníků, kteří inovují a zlepšují svá pracoviště s využitím kolaborativních robotů,“ řekl Jürgen von Hollen, prezident Universal Robots. „Robot ve zlatém vydání symbolizuje naše pokračující úsilí využít neomezeného potenciálu všeobecně dostupné robotiky.“

Od uvedení prvního cobota v roce 2008 jsou produkty Universal Robots využívány v celé řadě průmyslových odvětví, od potravinářství až po vědecký výzkum, pro úkoly zahrnující montáž, přemisťování dílů, kontrolu kvality a mnoho dalších. Aktuálně bylo dodáno přes 22 500 robotů Universal Robots, který je tak s největší instalovanou základnou cobotů lídrem na globálním trhu.

Na rozdíl od tradičních robotických řešení jsou coboty Universal Robots navrženy pro společnou, maximálně efektivní práci s lidskými operátory, která otevírá velké příležitosti v oblasti bezprostřední spolupráce mezi roboty a lidmi. Vysoce flexibilní coboty dokáží převzít široké spektrum činností a mají nejrychlejší návratnost investice ve svém odvětví, což z nich činí ideální řešení zejména pro menší podniky, kde tradiční řešení mohou být příliš nákladná.

Spojením lidské vynalézavosti a vysoké přesnosti robotické automatizace pomáhá Universal Robots transformovat automatizační odvětví po celém světě.

Šanci získat jediného cobota Universal Robots ve vydání Gold Edition je možné zasláním objednávky na https://www.universal-robots.com/gold.

O Universal Robots

Společnost Universal Robots je výsledkem mnohaletého intenzivního výzkumu v robotice. Produktové portfolio zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10, pojmenovaná podle své nosnosti v kilogramech. Od vstupu prvního robota UR na trh v prosinci 2008 dosahuje společnost výrazného růstu a její robotická ramena se dnes prodávají po celém světě. Průměrná doba návratnosti nákladů na pořízení robotů UR je nejrychlejší v odvětví a činí pouhých 195 dní. Společnost má sídlo v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý vývoj a produkce, a regionální kanceláře v řadě dalších zemí včetně České republiky. Více naleznete na https://www.universal-robots.com/cs/   a blog.universal-robots.com.