Deník E15 vydává první číslo magazínu E15 Manuál

Dnes vůbec poprvé vychází samostatný speciál deníku E15 s názvem E15 Manuál. Jde o příručku, tentokrát s podtitulem Chceš bydlet? Dostupnost bydlení pro běžné občany se v posledních letech významně změnila. „Proto jsme se rozhodli celý trh zmapovat a přinést co nejpodrobnější manuál pro současného Čecha, který řeší, kde a jak bydlet a za co,“ říká šéfredaktorka E15 Tereza Zavadilová s tím, že na trhu je E15 dlouhodobě médiem, které oblast realit, cen bytů a možnosti financování důkladně sleduje.

V aktuálním vydání čtenář najde řadu zajímavých a užitečných​ informací týkajících se bydlení, například že obecních bytů stále ještě jsou desítky tisíc, jen Praha jich má přes 30 tisíc. Stále také existují profese, které stát potřebuje​ a kterým s bydlením pomůže. Stát rovněž poskytuje na pořízení bytu či domu různé dotace. V Manuálu E15 ​odborníci radí, jak pronajmout byt na volném trhu nebo jak postupovat při spolubydlení. Stranou není ani problematika hypoték. Odborníci z několika bank komentují, jak by řešili financování nákupu bytu u různých rodin či jak zvládnout situaci, kdy chybí hotovost pro akontaci hypotéky.

V posledních letech se znovu ​vrací popularita výstavby domu svépomocí. Manuál E15 ​proto přináší návod, jak se do stavby vlastního domu snů pustit, kde sehnat peníze a jak má vypadat rozpočet. Nebo že lze snížit osobní potřeby na minimum a pořídit si mobilheim či přihlásit se k bydlení na chatě či chalupě. V samostatné​ cenové mapě​ uvnitř časopisu pak přinášíme​ podrobný přehled, kolik stojí metr čtvereční bytu v každém z okresů České republiky.  

K tématu realit pořádá deník E15 jedno ze svých pravidelných setkání, dne 26. dubna proběhne business snídaně v hotelu Four Seasons pod hlavičkou E15 Premium. Tentokrát budou zástupci developerů a dalších odborníků diskutovat s ministryní pro místní rozvoj v demisi Klárou Dostálovou, šéfem Institutu plánování a rozvoje Ondřejem Boháčem a náměstkem hejtmanky Středočeského kraje Milošem Peterou, a to nejen o problematice bytové výstavby v Praze a přerůstání Prahy do Středočeského kraje.

Kromě magazínu E15 ​Manuál vydává redakce E15 dvouměsíčník E15 Premium. Každé číslo je hloubkovou sondou do jednoho aktuálního byznysového segmentu, dívá se na něj zcela inovativně a utváří tak platformu pro odborné diskuze o klíčových tématech. Letos již vyšel magazín zaměřený na investice s názvem Jak být bohatý. Dále se mohou čtenáři těšit na magazíny věnované zdravotnictví, komerčním nemovitostem, školství či inovacím v průmyslu a energetice.

Časopis bude k dostání na stáncích distributorů Relay a Geco, dále přes SMS prodej na webových stránkách www.e15.cz. Speciál má rozsah 76 stran, stojí 49 korun.

CN Invest a.s. je společnost se širokým portfoliem printových a online titulů, které sahá od ekonomického deníku E15 přes lifestylové a ženské tituly, jako jsou Maminka, Dieta, Moje psychologie, až k dětským časopisům Mateřídouška a Sluníčko. Velmi výrazně je společnost zastoupena také v segmentu nových technologií, kde provozuje mimo jiné webové stránky Živě.cz a MobilMania.cz.