Finamis se stává součástí ARBES Technologies

ARBES Technologies akvizicí Finamis posiluje v oblasti řešení pro kapitálové trhy v CEE regionu

Společnost ARBES Technologies, přední dodavatel informačních systémů pro bankovnictví a finanční trhy, získala majoritní podíl ve slovenské společnosti Finamis, která se specializuje na software pro poskytování finančních služeb. Sloučením aktivit obou společností vznikne specializovaný tým více než stovky odborníků pro dodávky softwarových řešení a konzultací pro oblast kapitálových trhů obsluhující finanční instituce kromě České republiky a Slovenska také v Německu, Rakousku a Maďarsku. Celkově bude skupina ARBES poskytovat služby více než 100 klientům a disponovat kapacitou téměř 250 IT expertů.

Cílem akvizice je strategicky posilovat pozici ARBES Technologies na poli řešení pro oblast kapitálových trhů, treasury a custody. Obě společnosti využijí potenciál svých odborníků pro návrh nové generace produktu pro danou oblast, přičemž stávající řešení budou u klientů nadále podporována.

„Spojení obou společností je unikátní především v kvalitě, velikosti a zkušenostech našeho týmu odborníků, který jsme strategicky posilovalli již v průběhu roku 2017. Významnou roli hraje také společné know-how a více než 25 let zkušeností v oblasti softwarových řešení pro bankovní sféru a finanční a kapitálové trhy,“ říká Michal Houštecký, ředitel společnosti ARBES Technologies.

Po sloučení aktivit budou ARBES Technologies a Finamis společně disponovat týmem více než 100 specialistů pro danou oblast. Bude tak největším poskytovatelem řešení pro oblast kapitálových trhů, treasury a custody na českém a slovenském trhu a jedním z největších regionálních dodavatelů. Jednotlivé týmy budou nadále sídlit v Praze, v Brně a v Bratislavě, firma je připravena na řízení regionálně dislokovaných týmů, mezi které budou rozděleny dílčí odpovědnosti. Finamis bude slovenskou dceřinou společnosti ARBES Technologies.

Regionálně bude společný tým v první fázi obsluhovat stávající regiony, tedy Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Rakousko a Německo. Předpokladem je však zejména s novou generací řešení pro softwarovou podporu kapitálových trhů, custody, treasury a distribuce podílových fondů včetně obchodní platformy pro brokery expandovat do dalších zemí.

O společnosti ARBES Technologies

Společnost ARBES Technologies byla založena v roce 1991. V průběhu své mnohaleté působnosti získala společnost ARBES bohaté zkušenosti v oblasti tvorby, vývoje a podpory softwarových řešení. Portfolio informačních systémů skupiny ARBES Technologies tak zahrnuje komplexní a nejnovější řešení pro retailové a privátní bankovnictví, správu investičního portfolia, obchodování s cennými papíry, správu a distribuci otevřených podílových fondů, finanční leasing a řešení pro enterprise content management a business proces management.  Od roku 2011 se ARBES také věnuje rozvoji řešení pro správu obsahu a podporu obchodních procesů na platformách Alfresco a Documentum. Od roku 2014 dodává kompletní řešení pro leasingové společnosti, integruje biometrické podpisy a sleduje nové technologické trendy, které zakomponovává do svých řešení.

O společnosti FINAMIS

FINAMIS je spoločnosť, poskytujúca IT riešenia pre finančné inštitúcie v segmente investičného bankovníctva a lízingu. Základy spoločnosti založila v roku 2000 rakúska Exchange – Information Technologies EDV Consulting (ex-it) na vývoj finančného softvéru v Bratislave. Od roku 2007 bol kolektív dcérskou spoločnosťou CPB SOFTWARE AG, Wien, kedy dochádza k rozvoju produktovej palety na správu investičného portfólia a stabilizuje sa samostatný tím, ktorý vyvíja informačné systémy pre lízing. Management buy out v roku 2010 prináša nové výzvy v podobe odčlenenia od materskej CPBS. Kolektív pod názvom FINAMIS si systematicky upevňuje dobré meno spoľahlivého FinTech dodávateľa vďaka produktom na báze moderných technológii, výborným znalostiam potrieb zákazníkov a dodávkou projektov v dohodnutom čase a rozpočte. Produkty a služby FINAMIS využívajú domáce i zahraničné banky, oddelenia privátneho bankovníctva, správcovské, investičné a dôchodkové spoločnosti, obchodníci s cennými papiermi a lízingové spoločnosti.