Konica Minolta uvede na trh sedm nových modelů A4

  • Nová řada černobílých zařízení Konica Minolta pokrývá administrativní potřeby živnostníků i velkých společností
  • Modely bizhub 4052 a 4752 nabízejí jako první zařízení od Konica Minolta duální podavače pro skenování

Praha 18. dubna 2018 – Vylepšený výkon a moderní rozhraní pro snadnou obsluhu, dále pak spolehlivost, kvalita a hospodárnost. To jsou hlavní přednosti nového portfolia černobílých modelů formátu A4, které Konica Minolta uvede na český trh už 2. května.  

„Naše nová řada zahrnuje čtyři multifunkční zařízení, splňujících veškeré požadavky na černobílé zobrazování, a tři černobílé tiskárny,“ uvedl Martin Eliáš, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech.

Multifunkční přístroje bizhub 4052 a 4752 nahrazují v portfoliu modely 4050 a 4750. Jejich základem jsou ale nově technologie běžně užívané pro zařízení formátu A3. Poskytují tedy i stejné funkce a uživatelské prostředí, na které jsou zvyklí uživatelé velkých multifunkcí. „Zařízení mají nový ovládací panel s podporou aplikací, které umožňují snadnější přizpůsobení uživatelského rozhraní a využívání cloudových služeb. Jsou rovněž prvními A4 zařízeními od Konica Minolta s duálními podavači pro skenování. Zlepšují tak rychlostní výkon svých předchůdců ve skenování až na 94 stran za minutu v duplexním režimu,“ sdělil M. Eliáš.

Nové modely nabízejí také rychlejší provoz díky zvýšené kapacitě paměti (2 GB standardně s rozšířením až na 4 GB) a podporu připojení k mobilním zařízením. Uživatelé tak mohou pomocí chytrých telefonů či tabletů zadávat vzdáleně tiskové úlohy nebo provést autorizaci přiložením mobilního přístroje k ovládacímu panelu zařízení. Nové modely jsou kompatibilní s operačními systémy Android i iOS a pro jejich spojení lze využít služeb jako AirPrint, Google Cloud Print či Mopria.

Zařízení bizhub 3622 a 4422 představují kompaktní řešení pro zákazníky, kteří potřebují využívat funkci tisku, kopírování, skenování a faxování. Model bizhub 3622 s rychlostí tisku až 36 stran za minutu a možností wi-fi připojení je vhodný pro menší kanceláře. Naproti tomu bizhub 4422 s rychlostí tisku až 44 stran za minutu nabízí LCD dotykový panel s intuitivním uživatelským rozhraním a dalšími pokročilými funkcemi, které splňují nároky i velkých kanceláří.  

Černobílé tiskárny bizhub 3602p, 4402p a 4702p naleznou uplatnění v menších kancelářích a domácnostech. Mají větší operační paměť rozšířenou na 512 MB a nově dokážou pracovat s papírem o gramáži až 216 g/m2. Tyto tiskárny mohou využit také podnikoví zákazníci jako doplněk stávající tiskové infrastruktury multifunkčních zařízení formátu A3.       

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost, která poskytuje inovativní řešení pro podniky a společnosti. Silné stránky společnosti jsou v kombinaci jejích klíčových technologií v oblasti pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání, nano-zpracování a oblasti materiálů. Konica Minolta vytváří nové hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit pracovní výzvy a procesy. V éře internetu věcí využívá společnost svých hlubokých odborných znalostí v oblasti digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost, poskytující sofistikovaná řešení. Konica Minolta je zároveň aktivní při vytváření inovací ve spolupráci a spojenectví s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery.

Společnost Konica Minolta má sídlo v Tokiu a její koncernové společnosti s více než 43 000 zaměstnanci působí v 50 zemích světa. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích po celém světě.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2016 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 68,1 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (38,1 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (32,9 %). Velký důraz klade rovněž na rozvoj IT služeb. Z hlediska obratu je v této oblasti české zastoupení nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy. Konkrétně se zaměřuje například poskytování ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň výhradním distributorem produktů firmy SourceCode, BPM systému K2, na českém a slovenském trhu. Více informací na www.konicaminolta.cz.