Na Data Festivalu najdete data v pivu, sportu, byznysu, kuchyni i emocích

17. dubna 2018 – Již příští týden budete mít unikátní příležitost nahlédnout do světa dat a datové analytiky. Zkrotit data není tak složité, lze s nimi dělat super věci! Přijďte se 25. dubna 2018 podívat na Data Festival do Atria Rajské budovy VŠE. Akci pořádá Fakulta informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze za aktivní podpory xPORT Business Accelerator VŠE. Data Festival boří mýty kolem dat a složitosti práce s nimi. Ukážeme vám, kde všude jsou data ukryta, že se netýkají jenom velkých firem a také jak s nimi efektivně pracovat. Den plný zajímavých workshopů a přednášek si určitě užijete.

DOPROVODNÉHO PROGRAMU JSME PRO VÁS VYBRALI

DATOVÉ SKLADOVÁNÍ S MICROSOFTEM (Joyful Craftsmen)

Odkud se berou všechna ta data? Na přednášce se dozvíte, z čeho se datový sklad skládá, jaké technologie lze použít a jaké dovednosti by Business Intelligence inženýr měl mít.

DATA V KUCHYNI (Avast)

Na naší panelové diskuzi nahlédnete do kuchyně špičkových firem, které pracují s velkými daty a dozvíte se, jak se z dat dají vytvořit perfektní výsledky.

DATA VE STARTUPECH (Google)

Data se netýkají jenom velkých firem. Přednáška od Google přinese odpovědi na to, jakou roli sehrávají data ve startupech, a která data použít pro strategické rozhodování.

PREDIKCE = KLÍČ K ROZVOJI BYZNYSU (Adastra)

Víte, s jakou pravděpodobností se pacient vyléčí? Dokážete odhadnout, zda si zákazník pořídí nabízenou službu? Prediktivní analytika to dovede. Nahlédněte do Data Science.

AI, BI, DATA SCIENCE ANEB CO VŠECHNO SE S TÍM DÁ DĚLAT (DHL)

Jak ušetřit stovky hodin lidské práce měsíčně? Může to místo Vás udělat program nebo chytrý chatbot. Co všechno se dá dělat s Data Science, s BI a jak umí pomoct IT oddělením.

DATA VE SPORTU (Petr Malina)

Setkání bude o vášni, sportu a datech. Zamýšlení se nad smyslem i omezeními této práce. Petr Malina sbírá a analyzuje data ze sportovních utkání a pomáhá týmům zlepšit si výsledky.

DATA PRO WEB DESIGN A DIGITÁLNÍ KAMPANĚ (Accenture)

Web design dnes není jenom v rukou designerů. Naučte se, jak komplexně sledovat a vyhodnocovat chování uživatele na webu a získejte tak ucelený přehled o jeho aktivitě.

DATA A EMOCE (FIS)

Víte, že i v emocích jsou ukrytá data? Na workshopu se naučíte i to, jak zachytit emoce z textu, nebo jak ze zákaznických dat získat více. Také prakticky zanalyzujeme sentiment.

DATA A PIVO (MIBCON)

8 pivovarů skupiny SABmiller, to je ale hromada dat. Představte si komplikovanou výrobu
se stovkami produktů. Jak v takovém kolosu vést výrobní controlling? Zkušenosti z reálného projektu.

ADDGAME (MARKETINGOVÁ HRA)

Addgame je marketingová hra, ve které si v roli manažera vyzkoušíte plánování mediálních investic. Bude to zábava a vítězný tým získá i finanční odměnu ve výši 10 000 Kč.

ROBOT (Dolphin Consulting)

Společnost Dolphin Consulting na Data Festival nedorazí sama. Přivezou si vlastního robota, ze kterého budou během dne sbírat a reportovat data.

Více informací naleznete na: http://datafestivalprague.cz/

Festivalové aktuality sledujte na facebookové události.