Cisco nabízí nové způsoby nasazení platformy Cisco Tetration: jako Software as a Service a virtuální zařízení

Praha 19. dubna 2018 – Společnost Cisco představila dva nové modely nasazení platformy Cisco Tetration pro datová centra a cloud: řešení Tetration SaaS pro organizace, které primárně využívají cloudová prostředí a softwarovou verzi Tetration-V v podobě virtuálního zařízení pro nasazení v menších prostředích. Oba nové modely nabízí stejné funkce jako standardní on-premise řešení, a to mapování závislostí aplikací v datovém centru, generování podnikových pravidel, zajišťují jejich konzistentní uplatňování a umožňují sledování výkonnosti sítě a nabízí ochranu cloudových workloadů. Na základě zjištěných anomálií také dokážou odhalit útoky cílené na chyby v procesorech označované jako Spectre a Meltdown, čímž umožňují aktivní karanténu postižených serverů.

Nové modely zákazníkům umožňují nasadit technologii Tetration v řádu hodin, a to bez jakýchkoli počátečních investic a s možností postupného rozšiřování. Zákazníci, kteří provozují méně než 1000 workloadů a preferují výhradně softwarové řešení, mohou zvolit virtuální zařízení Tetration-V, které lze jediným kliknutím nasadit do vlastní infrastruktury. Oproti tomu verze Tetration SaaS nabízí výhody řešení plně spravovaného poskytovatelem bez jakýchkoli nároků na lokální hardware. Nabízí funkce pro ochranu workloadů v on-premise prostředích i veřejném nebo privátním cloudu, škálovatelnost až do 25 000 workloadů, uchovávání dat po dobu několika měsíců, rychlé nasazení platformy, vysokou dostupnost a schopnost obnovy po výpadku, špičkovou smluvně garantovanou úroveň služeb a podporu poskytovanou distribučními partnery společnosti Cisco.

Cisco Tetration je klíčovou technologií v portfoliu společnosti Cisco v oblasti zabezpečení datových center a ochrany workloadů. Cisco Tetration pracuje s řešením Cisco ACI i dalšími bezpečnostními produkty jako jsou nová generace firewallu Cisco Firepower, systémy Cisco Next-Generation IPS, řešení Cisco AMP a Stealthwatch. Cisco Tetration také nabízí přístup ke svým datovým zdrojům i dalším aplikacím prostřednictvím rozhraní API.

Platforma Cisco Tetration SaaS bude k dispozici od května 2018, Tetration-V je již dostupná.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.