eMan vykupuje zpět podíl Jablotronu

Praha, 19. dubna 2018 – V lednu 2016 vstoupil Jablotron do společnosti eMan, předního českého vývojáře softwaru. Po více než dvou letech se obě strany dohodly na ukončení spolupráce. Původní zakladatelé společnosti eMan tak odkupují od Jablotronu zpět 60% podíl. Hodnota transakce je v řádech desítek milionů korun.

Důvodem rozchodu je nenaplnění původních vzájemných očekávání. Za více než dva roky spolupráce se oběma stranám nepodařilo najít dostatečně nosná témata společného rozvoje. Strategie obou společností se naopak spíše postupně více rozcházejí.

„Chceme poděkovat za společné dva roky, které eManu umožnily povyrůst, přestěhovat se do nových kanceláří a získat nové zakázky. Jsme velmi rádi, že tento ‚rozvod‘ proběhl velmi přátelsky a korektně,“ říká Jiří Horyna, CEO eMan.

„Do společného projektu jsme vstupovali s jasnou představou o vzájemné budoucí spolupráci. Jsem rád, že jsme v klidu zvážili dnešní situaci a že jsme se společně domluvili na řešení, které firmě eMan vrací její budoucnost do vlastních rukou.“ říká Miroslav Jarolím, CEO Jablotron Group.

O společnosti eMan:

Společnost eMan je předním českým dodavatelem softwaru. Specializuje se na vývoj mobilních a webových aplikací a integrovaných řešení. Zaměřuje se především na klienty z automobilového průmyslu, bankovnictví    a pojišťovnictví, energetiky a služeb. Mezi její klienty patří například ŠKODA AUTO, Honeywell, E.ON, ČSOB, Edenred, Allianz, Česká pojišťovna nebo MND. Mobilní aplikace vyvinuté eManem získaly celou řadu ocenění, jako např. Mobilní aplikace roku, Internet Effectiveness Awards, WebTop100, IT projekt roku nebo Zlatá koruna.

O společnosti Jablotron:

Jablotron je ryze českou skupinou technologických firem s vlastním vývojem
i výrobou a tradicí od roku 1990. S důrazem na uživatelský komfort se zaměřuje především na špičkové zabezpečovací systémy včetně navazujících bezpečnostních služeb. Milionům lidí po celém světě tak poskytuje komplexní řešení pro ochranu jejich majetku, zdraví a bezpečí. Jablotron se také jako inovační lídr v oboru zaměřuje na rozvoj cloudových služeb a IoT aplikací.

Skupinu dnes tvoří na dvě desítky firem, zaměstnává 700 lidí a hlavní sídlo má
v Jablonci nad Nisou. Největší společností skupiny je JABLOTRON ALARMS a.s., která patří k nejvýznamnějším dodavatelům alarmů v ČR i ve světě. Poskytovatelem bezpečnostních služeb ochrany objektů a osob je společnost JABLOTRON SECURITY a.s. a výrobcem rekuperací a sortimentu pro vytápění budov je JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY s.r.o.