Huawei P20 Pro je díky ocenění TIPA Award fotomobilem roku 2018

Praha, 20. dubna 2018 – Prémiový smartphone Huawei P20 Pro se špičkovým trojitým fotoaparátem Leica získal prestižní cenu TIPA Award, která každoročně v několika kategoriích oceňuje nejlepší produkty z oblasti fototechniky. Huawei P20 Pro ovládl sekci věnovanou nejlepším fotomobilům. Ocenění je důkazem toho, že se společnosti Huawei sázka na výkonný model se špičkovým fotoaparátem, precizním zpracováním a atraktivním designem vyplácí.

„Řada Huawei P vždy vynikala skvělými fotoaparáty. Řada P20, která jako první na světě představila trojitý fotoaparát, na jehož vývoji jsme spolupracovali se společností Leica, v cestě za dokonalou fotografií pokračuje. Usilujeme o to, aby každý, ať už je amatér, nebo profesionál, mohl vytvářet ty nejlepší fotky,“ říká Li Changzhu, viceprezident mobilní divize Huawei Consumer Business Group.

Dokonalé fotografie za každých okolností

O vítězství Huawei P20 Pro rozhodlo 29 zástupců TIPA, kteří působí ve fotografických časopisech a dalších podobně zaměřených médiích po celém světě. Výběr toho nejlepšího fotomobilu se samozřejmě neobešel bez přísného testování a srovnávání nominovaných modelů. „Děkujeme asociaci TIPA, že se rozhodla prestižní cenu udělit právě naší nové vlajkové lodi. Ocenění nás motivuje k tomu, abychom v inovacích pokračovali i v budoucnu,“ dodává Li Changzhu.

Model P20 Pro uspěl díky unikátnímu trojitému fotoaparátu, který vznikl ve spolupráci s legendární německou fotografickou značkou Leica. Foťáky nabízejí dosud nejvyšší součet pixelů v rámci jediného mobilního zařízení. Smartphone disponuje 40MPx RGB snímačem, 20MP monochromatickým snímačem a 8MPx snímač s teleobjektivem a optickou stabilizací.

Objektivy se světelností f/1.8, f/1.6 a f/2.4 umožňují vytvářet mimořádně kvalitní snímky s perfektně vykreslenými detaily. Systém Master AI navíc prostřednictvím vyspělého algoritmu automaticky rozpozná scény a předměty z 19 různých kategorií, a tak automaticky upraví nastavení fotoaparátu tak, aby byl výsledek vždy nejlepší.

Milník v oblasti mobilní fotografie

„TIPA už druhý rok za sebou ocenila smartphone Huawei za chytrý způsob, jímž lidem umožňuje pořizovat skvělé fotografie“, popisuje předseda asociace TIPA Thomas Gerwers. „Nový model Huawei P20 Pro, na jehož foťáku se podílela také společnost Leica, představuje významný milník ve vývoji mobilní fotografie,“ uzavírá.

To, že funkce fotoaparátů z řady Huawei P20 nastavují nový standard focení mobilem, potvrzuje také respektovaný žebříček DxOMark, který se soustředí na hodnocení a analýzu kvality fotografií, fotoaparátů a objektivů. Huawei P20 Pro v tomto hodnocení získal rekordních 109 bodů a model P20 obdržel 102 bodů. Díky tomu se staly prvními smartphony, které v žebříčku dosáhly trojmístného skóre.

Mimořádný úspěch obou modelů potvrzuje i zástupce DxOMark Lars Rehm: „Jsme zvyklí na to, že každá nová generace smartphonů je o něco lepší než ta předchozí, ale když se podíváme na fotografie a výsledky testů Huawei P20 Pro, zdá se, jako by tento model jednu nebo dvě generace úplně přeskočil. Tak ohromující jsou jeho výsledky. Představení trojitého fotoaparátu, kterým je vybaven model P20 Pro, je největší mobilní inovací posledních let, která skutečně mění pravidla hry.“

O TIPA Awards:

Asociace TIPA (Technical Image Press Association) vznikla v roce 1991 a sdružuje bezmála tři desítky předních fotografických časopisů z 15 zemí na pěti kontinentech. TIPA Awards, které se vyhlašují vždy na jaře, jsou považovány za nejvýznamnější ocenění fotografické techniky na trzích po celém světě.

Hodnocení Huawei P20 Pro najdete zde: http://www.tipa.com/en-en/awards/huawei-p20-pro

Výsledky v dalších kategoriích si prohlédněte na: http://www.tipa.com/en-en/awards/tipa-world-awards-2018.html

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.