Kompletní profesionální balení HTC Vive Pro představeno

Nový headset, ovladače i základnové stanice posouvají standard profesionální virtuální reality

Praha, 23. dubna 2018 – HTC Vive™ dnes představilo kompletní sadu profesionální virtuální reality HTC Vive Pro 2.0 Kit, určené především pro použití ve firemní sféře. Sada nabídne nejen vylepšené rozlišení, audio a bezkonkurenční pohodlí, ale také rozšířenou oblast sledování pohybu a zjednodušené nasazení ve firemním prostředí. To ocení nejen vývojáři, ale i korporátní zákazníci. Společnosti Airbus, Volkswagen Group a Raymond Corporation již dnes využívají HTC Vive pro simulace a výcvik zaměstnanců. Navíc HTC Vive představilo i balíček Vive Enterprise Advantage, který profesionálním zákazníkům zajistí dvouletou záruku, dedikovanou zákaznickou podporu, rychlejší servis a pokročilé nástroje pro správu zařízení.

Sadu HTC Vive Pro se dvěma základnovými stanicemi a ovladači si mohou zákazníci již nyní objednat na stránkách enterprise.vive.com za cenu 35 599 Kč (1 399 €) a bude dostupná i v obchodě Alza. Cena balíčku Vive Enterprise Advantage je 185 €.

Výhody pro profesionály

HTC Vive Pro je nejucelenější řešení virtuální reality pro ty, kteří se VR profesionálně věnují, nebo ji využívají v podnikání. Zvýšené rozlišení headsetu posiluje intenzitu VR zážitků, zlepšuje čitelnost textů a umožňuje prezentovat ještě přesvědčivější grafiku. Navíc je HTC Vive Pro opatřen integrovanými sluchátky a vestavěným výkonným zesilovačem. Ještě více tak prohlubuje pocit skutečné přítomnosti ve virtuálním prostředí a spolu s aktivním potlačením okolního hluku zajišťuje bohatší zvuk, který je neocenitelný především při veřejných prezentacích. Uživatelé ocení i zdokonalenou ergonomii a vyvážení, díky kterému je headset pohodlný i při dlouhé práci ve VR.

Součástí sady jsou kromě headsetu i dvě základnové stanice standardu SteamVR tracking 2.0 a kompatibilní ovladače, které umožní plné využití prostoru až 6 x 6 m. Možnost připojit čtyři základnové stanice pak rozšiřuje tuto plochu až na 10 x 10 m, čímž se otevírají dveře budování opravdu rozsáhlých virtuálních zážitků. Samostatné základnové stanice budou k dispozici později stejně jako aktualizace, která umožní jejich dodatečné připojení.

Program Enterprise Advantage

Profesionálním zákazníkům je určen i balíček Vive Enterprise Advantage, kterým mohou zajistit, že ze své investice do VR vytěží maximum. Obsahuje komerční licenci, prodloužení záruky na dva roky a dedikované centrum podpory se zákaznickou linkou, emailem i online chatem. Další výhodou jsou pak pohodlné profesionální nástroje pro bezpečnou správu instalací HTC Vive Pro i jejich aktualizace.

„Profesionální využití VR je čím dál častější nejen při výcviku a simulacích, ale také v oblasti architektury a designu. HTC Vive přináší společnostem nové možnosti interní spolupráce i komunikace se zákazníky,“ řekl Hervé Fontaine, viceprezident obchodního rozvoje a firemního segmentu HTC Vive pro Evropu. „Přinášíme na trh prémiovou virtuální realitu s vysokým rozlišením displejů, skvělým audiem, špičkovou ergonomií a rozsáhlejším sledováním pohybu. Vive Pro je řešením pro společnosti vyžadující virtuální realitu prvotřídní kvality, kterou lze snadno integrovat ve firemním prostředí.“

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality vyvinutý ve spolupráci firem HTC a který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojeníí s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.