ofo vítá přijetí pravidel bikesharingu v Praze

13. března přijalo Hlavní město Praha soubor pravidel, která by měla upravovat působení a rozvoj bikesharingových služeb v Praze. Před jejich přijetím ofo prezentovalo svůj pohled zástupcům Magistrátu. ofo tyto snahy vítá a bude se pravidly řídit.

2017-10-27 10_34_43-ofo hlavní stránka

“Co se týče našeho působení v Praze, službu jsme prozatím nespustili. V těchto dnech se připravujeme na spuštění. Uvědomujeme si ale, že aby vše v celém městě hladce fungovalo, vyžaduje to čas,” vysvětluje Kacper Winiarczyk, šéf ofo pro střední a východní Evropu.

“Jednáme s jednotlivými městskými částmi, ve kterých chceme službu nabízet. Než ji spustíme, chceme si být jistí, že chápeme specifika každé městské části. Chceme být spolehlivým partnerem pro město. Proto před rozmístěním kol v ulicích chceme s městskými částmi všechno prodiskutovat a také si s nimi vybudovat vztahy,” dodává Winiarczyk.

V současné době také hledáme nejlepšího kandidáta na pozici City Leada pro Prahu. Jelikož bude tento člověk zodpovědný za službu v celém městě, chceme najít toho nejlepšího uchazeče.

O společnosti ofo

ofo bylo založeno v roce 2014. Od té doby spojilo přes 10 milionů kol s 200 miliony uživatelů po celém světě. Vytváří 25 milionů transakcí denně a celkově poskytlo více než 4 miliardy jízd.

Uživatelé jen od dubna do června 2017 celkově najezdili přes 1.2 miliardy kilometrů, ušetřili 84 milionů litrů paliva a 256 tisíc tun oxidu uhličitého.

ofo se v dubnu 2017 spojilo s Rozvojovým programem Organizace spojených národů, aby dosáhlo Globálních udržitelných cílů a v srpnu 2017 uzavřelo partnerství s Nadací Clary Lionel, za níž stojí Rihanna. Společně s ní ofo usiluje o zlepšení života dívek v Malawi tím, že jim poskytuje darem kola, která potřebují pro bezpečnou cestu do školy.

ofo v červenci loňského roku získalo 700 milionů dolarů v investici, na níž se podílela Alibaba, Hony Capital a CITIC Private Equity.