Creative Dock spouští nový startup Kontakto, chytrou aplikaci na správu firemních kontaktů

Creative Dock vyvíjí v rámci své dceřiné společnosti Creative Ventures nový startup Kontakto. Jde o inovativní aplikaci, která má firmám významně usnadnit práci se správou, sdílením a využitím kontaktů. Automaticky je sbírá z emailové komunikace a ukládá do databáze. Vedoucí projektu Kontakto, Pavel Zábrodský, má v plánu aplikaci spustit a prodávat začátkem léta.

2018-04-26 17_25_20-ikontakto.cz.png

„Aplikace Kontakto by měla sloužit jako ultimátní firemní databáze, kde najdete všechny lidi, se kterými kdy byla firma v kontaktu. Ke každému z nich se navíc automaticky doplní profil z veřejně dostupných online zdrojů. Kontakto tak má velký potenciál v oblasti business developmentu, projektového řízení a třeba i HR,” vysvětluje Pavel Zábrodský.

Kontakto pro sběr a evidování kontaktů využívá propracované metody tzv. textového miningu a automatizačních procesů, které v Creative Docku vytvořil tým BigData.

„Základem je třídění informací, aby aplikace poskytovala relevantní data. Právě to dokáže text mining. Selektuje informace, které vaše kontakty skutečně obohatí.  Z profilu lidí v Kontakto se dozvíte, kde a na jaké pozici člověk pracuje, co je jeho profesní doménou, s kým a kvůli čemu už s vaší firmou přišel do styku nebo dokonce na jakých externích akcích jste se mohli potkat,“ říká vedoucí týmu BigData, Aleš Machander.

Kontakto bude sloužit buďto jako samostatná mobilní aplikace anebo ji bude možné integrovat i do webových prohlížečů a CRM řešení.

„Považujeme za klíčové, aby se s aplikací dobře pracovalo. Musí být intuitivní a přirozeně spolupracovat se službami, které už naši zákazníci používají. To bude další z jejích výhod,” dodává Zábrodský.

Kontakto má v budoucnu přejít pod dceřinou společnost Creative Ventures, kde bude Creative Dock sdružovat všechny startupy, které nestaví na zakázku jiným společnostem. Plně fungovat by Kontakto mělo začátkem léta, aktuálně je ve stavu přípravy MVP (Minimum Viable Product) a uživatelského testování.

O Kontakto

Kontakto je aplikace pro efektivní správu kontaktů. Díky automatizačním procesům a textového miningu sbírá kontakty z emailové korespondence, třídí je do databáze a doplňuje o informace z veřejně dostupných online zdrojů. Nasbíraná data pak analyzuje a na jejich základě dokáže najít např. nové obchodní partnery.

O Creative Dock a Creative Ventures

Za Kontaktem stojí společnost Creative Dock Martina Pejši, která se prosadila jako inkubátor startupových projektů velkých korporací a investorů. V poslední době ale vyvíjí startupy také pro sebe a sdružuje je ve své dceřinné společnosti Creative Ventures.

Zaměřuje se hlavně na inovativní služby obvykle postavené na jednoduché online platformě. Za sebou má za sebou úspěšné projekty jako Zonky, Sečteno, Single Case, KupNajisto (dnes Lymet) a další.

www.ikontakto.cz