Foxconn 4Tech ve spolupráci s ČNOPK ukázal potenciál Průmyslu 4.0 v organizacích, který je neomezený

  • Průmyslová IoT platforma a prediktivní analýzy
  • Nové systémy pro řízení výroby a chytrou logistiku
  • Umělá inteligence v průmyslové praxi

Praha 26. dubna 2018 – Foxconn 4Tech a Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) uspořádali společný odborný seminář zaměřený na problematiku praktického nasazení řešení pro chytré továrny, energetiku a logistiku podle principů Průmyslu 4.0.

Průzkum společnosti Bsquare uvádí, že 77 % průmyslových firem počítá s růstem investic do IoT v příštích dvanácti měsících, i přesto, že řada projektů nemá ještě zcela jasné obrysy. Firmy tak dnes intenzivně přemýšlí, jak inovovat výrobní procesy, hledají cestu k vyšší efektivitě a kvalitě, ale často stále chybí konkrétní projekty a strategie, jak tyto požadavky uvést do praktického života. Společnost Foxconn 4Tech podporuje prostřednictvím svých řešení, produktů a služeb realizaci postupných kroků, které vytváří „ostrůvky inteligence“ nebo celé chytré továrny ve výrobní sféře. To ve svém důsledku pomáhá posouvat výrobu do požadovaného stavu plné nebo částečné digitalizace shrnutého do trendu Průmysl 4.0.

„Společný přístup a spolupráce s Česko-německou obchodní a průmyslovou komorou ukazuje, že průmyslové firmy mají zájem získat podstatné informace pro rozhodování, jaké projekty a procesy jsou pro digitální transformaci výroby důležité,“ uvedl Jiří Krátký, komerční ředitel společnosti Foxconn 4Tech. „Zákazníkům pomáháme uvést do života často složité projekty pokročilé automatizace továren, efektivní sběr dat a představit jim naše praktické zkušenosti, které jsme získali během dvaceti let praxe našich vlastních týmů,dodal Jiří Krátký.

Odborného praktického semináře na půdě Česko-německé obchodní a průmyslové komory se zúčastnily desítky návštěvníků z nejrůznějších oborů, kteří měli možnost nahlédnout do konkrétních řešení implementace průmyslového IoT, efektivního řízení a predikce spotřeby energií, pokročilé datové analytiky, strojového vidění na bázi umělé inteligence, systémů pro řízení výroby, chytré logistiky a v neposlední řadě také pokročilé průmyslové automatizace.

O společnosti Foxconn 4Tech

Vizí společnosti je stát se předním světovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslový trh. Foxconn 4Tech vyvíjí vlastní inteligentní průmyslová řešení zaměřená na realizaci vize digitální továrny na základě principů iniciativy Průmysl 4.0. Prostřednictvím unikátních řešení Foxconn 4Tech pomáhá zákazníkům vytvářet zcela nové obchodní příležitosti a přispívá k jejich vyšší efektivitě v rychle se měnícím, daty řízeném průmyslovém prostředí. Portfolio Foxconn 4Tech produktů a řešení zahrnuje Industriální IoT, BI, umělou inteligenci, prediktivní analýzu dat, rozšířenou realitu, průmyslovou automatizaci, systémy MES a WMS, procesní inženýrství, robotiku, mechatroniku, systémovou integraci procesů a mnoho dalších.

Více informací na www.foxconn4tech.com a www.linkedin.com/company/foxconn-4tech.

O společnosti Foxconn
Společnost FOXCONN CZ byla založena 18. května 2000 jako regionální výrobní centrála skupiny Foxconn v Evropě. Výrobní prostory se nachází v Pardubicích, kde probíhá finální montáž PC, zařízení pro budování počítačových sítí a výroba dalších elektronických a strojírenských zařízení. V Kutné Hoře společnost Foxconn Technology CZ vyrábí mnoho typů serverů pro renomované společnosti z oblasti IT. Společnosti Foxconn CZ a Foxconn Technology CZ jsou součástí globální skupiny Foxconn Technology Group, která je největším výrobcem elektroniky a počítačových součástek na světě. Tržby Foxconnu v České republice dosáhly v roce 2016 117,8 mld. Kč a firma zde zaměstnává přibližně 5 000 zaměstnanců.

Více informací na www.foxconn.cz a www.foxconn-gfo.com.