Odemykání smartphonu obličejem, 5 GB dat v cloudu nebo vylepšená fotoaplikace. Objevte nové EMUI 8.1

Praha, 26. dubna 2018 – Společně s nedávným uvedením vlajkových lodí Huawei P20 a Huawei P20 Pro představila společnost Huawei také nejnovější verzi vlastního uživatelského prostředí Emotion UI 8.1. Rozhraní mimo jiné nabízí třeba novou fotoaplikaci, která je více založena na umělé inteligenci, vylepšenou fotogalerii nebo pohodlné a bezpečné odemykaní smartphonu prostřednictvím tváře uživatele.

Aktuální verze EMUI 8.1, která je nadstavbou Androidu 8.1, ve srovnání s předchozí verzí uvedenou na podzim loňského roku v modelu Huawei Mate 10, zaznamenala řadu významných změn. Modifikované uživatelské prostředí bylo adaptováno na nový FullView formát displeje, a využívá tak každý pixel. Uživatel může skrýt navigační tlačítka, a ještě tak rozsah displeje zvětšit. Celkový dojem pak profituje z poměru stran 18:9.

Smartphone automaticky vybere nejlepší fotku

Fotoaparáty nových smartphonů řady P využívají funkci umělé inteligence AI Camera 2.0, díky níž například identifikují 19 různých scén, u nichž automaticky nastaví optimální parametry pro focení. Pokud jde o fotogalerii, funkce Image Classification 2.0 je permanentně aktivní i bez připojení ke cloudu, a smartphone tak automaticky rozpozná a roztřídí fotografie.

NPU čipset (součást čipsetu Kirin) rozpozná až sto kategorií fotek a vylepšené je také rozpoznávání tváře u skupinových fotografií. V rámci úspory času, který by uživatel jinak strávil hledáním vhodného snímku (třeba pro sdílení na sociální sítě), smartphone automaticky navrhne ten nejvhodnější.

Efektní video sestřih během chvilky

Pokročilá umělá inteligence (AI) se projevuje v řadě oblastí nového rozhraní a vzhledem k tomu, že se společnost Huawei rozhodla využít otevřenou platformu „Open AI Ecosystem“, mají dokonce třetí strany možnost přímo rozvíjet hardwarovou platformu určenou pro umělou inteligenci a strojové učení.

Uživatelé řady Huawei P20 v rámci nového EMUI 8.1 naleznou také vylepšenou aplikaci Highlights 2.0, která jim automaticky vytvoří krátký sestřih těch nejzajímavějších momentů z uplynulých okamžiků. Během chvilky tak může atraktivní sestřih vytvořit dokonce i ten, kdo nemá žádné předchozí zkušenosti s editováním a tvorbou videa. Řada Huawei P20 kromě toho nativně podporuje jednu z nejpopulárnějších platforem pro vývojáře rozšířené reality (AR) Google ARCore.

Rozpoznání tváře je téměř nemožné ošálit

Další z užitečných funkcí je Huawei Face Unlock pro jednoduché, a hlavně bezpečné odemknutí smartphonu rozpoznáním tváře. Ačkoliv se jedná o uživatelsky jednoduché zabezpečení, využívá velmi pokročilé technologie, které zamezí prolomení smartphonu využitím fotky uživatele nebo odemknutí v případě, že je tvář uživatele skenována během spánku.

Rychlejší a pohodlnější je také přechod na nový smartphone, a to díky vylepšení aplikace pro zálohu a přenos dat Huawei Phone Clone. Aplikace zvládne přechod jak z Androidu, tak iOS. Přenos dat je bezdrátový (přes WiFi), rychlejší a intuitivnější než dříve.

Synchronizace s další verzí Huawei Mobile Cloud zajistí kompletní zabezpečení uživatelských dat v případě ztráty, rozbití nebo krádeže smartphonu. Uživatelé všech zařízení řady P20 získávají zdarma 5 GB cloudového úložiště s možností snadného dokoupení dalšího prostoru.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.