Samsung a Huawei udělují prestižní doporučení krycím sklům PanzerGlass

 

  • Prémiová krycí skla PanzerGlass™ Super+glass pro Samsung Galaxy S9 a S9+ byla vyvíjena v rámci SMAPP programu. Jako jediná na trhu získala oficiální doporučení společnosti Samsung
  • Také skla PanzerGlass™ pro řadu Huawei P20 získala prestižní doporučení, v tomto případě jde o pečeť „Design for Huawei“

 

PRAHA 27. 4. 2018 – Dvě novinky v portfoliu společnosti PanzerGlass™ získaly jako jediná krycí skla na trhu prestižní oficiální doporučení od dvou předních výrobců telefonů – Samsung a Huawei. Konkrétně jde o ochranu displeje pro modely Samsung Galaxy S9 a S9+, v případě Huawei pak pro P20 a P20 Pro a P20 Lite.

PanzerGlass™ Super+glass pro Samsung Galaxy S9 a S9+

Špičkové zařízení, jakým je Samsung Galaxy S9 a S9+ si samozřejmě zaslouží také prémiovou ochranu displeje. Zajistí ji novinka PanzerGlass™ Super+glass, prémiové krycí sklo, které zabezpečí celou přední stranu telefonu včetně zaoblených hran před nárazy a poškrábáním.

PanzerGlass™ je jako člen SMAPP programu aktuálně jediným, společností Samsung autorizovaným výrobcem takovýchto skel v Evropě. Díky tomu s ní mohl úzce spolupracovat na vývoji modelové řady PanzerGlass™ Super+glass. Výsledkem této snahy je opravdu prémiový produkt, který jako první po mnoha letech získal oficiální doporučení společnosti Samsung.  

Krycí skla pro nové modely jsou provedena v tzv. „Case friendly“ variantě, a tedy použitelná společně s oficiálními pouzdry. Jejich nenápadné černé okraje navíc skvěle splývají s displejem a nalepené sklo tedy nebude na telefonech téměř patrné. Se skly PanzerGlass™ bude možné bez jakýchkoliv omezení nebo ztráty citlivosti využívat funkce Intelligent Scan nebo AR emoji, jejich oleofobní vrstva pak zajistí, že na povrchu budou výrazně méně ulpívat mastné skvrny a otisky.

Použitým výrobním materiálem je aluminosilikátové sklo s vysokým obsahem zásaditých prvků, díky kterým povrch skla lépe odolává tlaku a je tedy méně náchylný k poškození nárazem nebo poškrábáním. Řada Super+glass je dvojitě tvrzená, což dále zvyšuje její odolnost v porovnání s běžnými sodnovápenatými nebo sodnovápenatokřemičitými skly, které tímto procesem neprocházejí. K dosažení optimálních vlastností produktu jsou také častěji vyměňovány řezací hlavy CNC strojů používaných při výrobě a samotný řez je veden pomaleji.  

Pečeť „Design for Huawei“ pro řadu P20

Také „Edge-to-Edge“ krycí skla pro novinky ze stáje Huawei, modely P20 a P20 Pro, patří do prémiové řady PanzerGlass™ Super+glass. Společně s PanzerGlass™ pro Huawei P20 Lite jsou vyrobena přímo ve spolupráci s předním čínským výrobcem chytrých telefonů a jako jediná ve své kategorii patří mezi příslušenství nesoucí jeho doporučení označené pečetí „Design for Huawei“.

Novinky používají inovovaný typ skla, které méně láme světlo a je u něj také nižší riziko možného výskytu dočasných olejových skvrn, které v minulosti mohli zaznamenat majitelé některých starších modelů ze stáje Huawei.

Úzká spolupráce s oběma známými společnostmi však těmito modely nekončí a zákazníci se tak v budoucnu budou moci těšit na další výrobky s jejich oficiálním doporučením. PanzerGlass™ je také partnerem podobných programů zajišťovaných dalšími známými výrobci, mezi které patří Sony (Made for Xperia), Google (Made for Pixel), HTC (Made for HTC Devices) nebo Microsoft (Designed for Microsoft Surface).

O společnosti PanzerGlass

Společnost PanzerGlass vznikla v roce 2013 v Dánsku. Od té doby byly po světě otevřeny pobočky v deseti zemích, což napomohlo k dostupnosti ochranných skel PanzerGlass™ napříč šesti kontinenty. PanzerGlass™ se svým širokým portfoliem nabízí ochranu pro různá zařízení, ať už jde o chytré telefony, tablety notebooky i chytré hodinky.