Kvalifikace na Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách jsou v plném proudu

Praha, 2.5.2018 – Agentura PLAYzone oznamuje první informace o Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Stejně jako v loňském roce, se na brněnském výstavišti vedle nejlepších hráčů počítačových her sjedou i zástupci mobilního gamingu, aby se utkali o hodnotný prizepool ve hrách Clash Royale a Hearthstone.

Samotný třetí ročník Vodafone MČR v mobilních hrách se letos odehraje pod záštitou partnerů Vodafone, Samsung a SanDisk. Stejně jako v loňském roce se celá akce bude konat po boku MČR v počítačových hrách na výstavišti v Brně, o víkendu 9. – 11. listopadu 2018. Do té doby sice zbývá ještě spousta času, ovšem kvalifikace na tento turnaj jsou již v plném proudu nějaký ten měsíc. Každý týden již od února si hráči mohou zasoutěžit v kvalifikačních turnajích o pořádnou porci MČR bodů, věcné ceny i peněžní částky. Čtvrteční večery patří na portále PLAYzone.cz Hearthstone kvalifikačním turnajům, ty sobotní pak zase ovládlo Clash Royale. V obou hrách již proběhly tradiční Jarní Sklizně, které měly rekordní sledovanost, co se profesionálního mobilního gamingu na domácí scéně týče. Přenos probíhal z našeho zbrusu nového vysílacího studia a mimo jiné jste jej mohli shlédnout kromě streamu na Twitchi také na HbbTV Primy. Z každého z obou herních titulů postoupili přímo do bojů na MČR čtyři hráči.

Clash Royale

  1. místo: UnSeen – postup na MČR + 4 000 Kč
  2. místo: bRoCk – postup na MČR + 2 000 Kč
  3. místo: Butimk – postup na MČR + 1 000 Kč
  4. místo: Paradox – postup na MČR

Hearthstone

  1. Místo: Vlčák77 – postup na MČR + 7 000 Kč
  2. místo: Findan – postup na MČR + 3 000 Kč
  3. místo: Jarla – postup na MČR + 2 000 Kč
  4. místo: Pokrovac – postup na MČR

Ku hraní turnajov ma priviedla úžasná akcia MČR 2016, ktorá ma nadchla až natoľko, že som tu hru začal hrať súťažne. Hľadal som každú príležitosť na to, ako sa zviditeľniť a ukázať, že mám na to byť top v CZ/SK. Môj prvý veľký úspech bol v tíme Inaequalis, na turnaji PGWAY, kde som prišiel ako outsider a vyhral som 2. miesto. Začali sa o mňa zaujímať zrazu viaceré tímy a nebolo jednoduché rozhodnúť sa, kam ďalej,“ uvedl hráč UnSeen, vítěz letošní Clash Royale Jarní Sklizně.

Zajímá vás, jak vypadalo loňské Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách? V kvalifikačních turnajích se utkalo téměř 12 000 hráčů a celé jejich počínání od začátku do konce sezóny na webu PLAYzone a MČR sledovalo dohromady přes půl milionu unikátních diváků. Streamované kvalifikační zápasy na twitchi pak sledovalo více než 70 000 fanoušků mobilního esportu.

Na samotném finále v Brně se v loňském roce sešlo dohromady 32 nejlepších hráčů oblíbených mobilních her Clash Royale a Hearthstone. Na místě jejich počínání sledovalo několik desítek tisíc nadšenců a online je pak živě sledovala celá scéna domácího mobilního gamingu. Celkový mediální dosah akce Vodafone Mistrovství ČR v mobilních hrách přesáhl 2 miliony diváků.

Stejně jako v loňském roce se bude letošní sezóna MČR v mobilních hrách točit okolo dvou hlavních titulů, Clash Royale a Hearthstone. Ovšem v letošním roce se na poli mobilního gamingu objevil nespočet nadějných nováčků, a tak toto číslo rozhodně nemusí být finálním údajem. Ohromný úspěch momentálně sklízejí Battle Royal tituly PUBG a Fortnite, které umožňují multiplatformové hraní. To propojilo hráče Fortnite na počítačích se zastánci herních konzolí a v neposlední řadě také právě s hráči Fortnite i PUBG na mobilních telefonech a tabletech. Mohly by tak nahradit například titul Vainglory, který v Brně zazářil naposledy v roce 2016, v tom minulém už na MČR ze soupisky her vymizel.

O Vodafone Mistrovství ČR v mobilních hrách

Vodafone MČR v mobilních hrách je vrcholnou akcí profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) mobilních her České i Slovenské republiky. Už podruhé bojovali na esportovém Mistrovství České Republiky mimo PC gamerů také hráči mobilních her. Po vydařené premiéře v roce 2016 zůstalo na výběru podporovaných her Clash Royale, ale místo Vainglory se k němu na rok 2017 připojil Hearthstone. A tyto hry se osvědčily, takže stejné složení zůstává jako základ i pro třetí sezónu mobilního mistrovství. Už nyní mají hráči možnost sbírat na řadě turnajů body do kvalifikace a věříme, že letos bude online sezóna i samotné vyvrcholení v Brně ještě napínavější, než v předchozích letech. Více informací naleznete na oficiálním webu MČR https://www.mcrmobil.cz/.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportové akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů, zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit.