Spojení zábavy a výkonu: Huawei zahajuje předprodej nové řady Y, která cílí na mladé

Praha, 2. května 2018 – Společnost Huawei odstartovala předprodej nové řady smartphonů, která je určena především mladým uživatelům. Všechny nové smartphony z řady Y disponují Huawei FullView displejem, skvělým fotoaparátem, spolehlivou baterií a zaujmou také příznivou cenou. Huawei chce jejich prostřednictvím dopřát mladým uživatelům finančně dostupný smartphone s vyspělými funkcemi.

Mladí lidé, kteří bývají označováni za příslušníky generace Z, se narodili a byli vychováváni v digitálním věku, jsou plní energie, nadšení, optimismu a v neposlední řadě jsou také vysoce technicky zdatní. Technologie často definují jejich životní styl, ale většina prémiových smartphonů je pro ně v jejich věku kvůli vysoké ceně nedosažitelná. V posledních letech navíc mezi mladými přibývá těch, kteří s financemi nakládají s rozmyslem a obezřetněji.

„Aktuální situace na trhu se smartphony ukazuje, že zařízení, která se pohybují ve stejném cenovém rozpětí jako produkty z nové řady Y, mnohdy přinášejí neuspokojivé výsledky. Jenže příslušníci generace Z touží po zařízeních, která budou plnohodnotně plnit svou funkci, bude s nimi zábava a umožní jim držet krok s digitálním stylem života,” popisuje Richard Yu, generální ředitel Huawei Consumer Business Group. „S novou řadou Y proto chceme změnit zažité zvyklosti a dát mladým uživatelům najevo, že jim nasloucháme a zajímají nás jejich přání a potřeby,” dodává.

Prostředek pro vyjádření individuality

Písmeno Y v názvu nové řady odkazuje ke slovu „young”, tedy mladý. Značka Huawei totiž dlouhodobě usiluje o diverzifikaci svého portfolia tak, aby každému zákazníkovi uměla nabídnout ideální produkt, generaci Z nevyjímaje. Model Y7 Prime 2018 ocení každý, kdo si rád pořizuje selfies a další fotky, které poté sdílí na svých profilech na sociálních sítích. Díky funkci Selfie-Toning Flash budou fotky vypadat vždy perfektně, a to bez jakékoliv námahy navíc.

Kromě toho, že společnost Huawei usiluje o to, aby její produkty vždy spolehlivě fungovaly a disponovaly těmi nejvyspělejšími funkcemi, sází také na vizuální stránku každého zařízení. Smartphony Huawei se proto chlubí stylovým a elegantním designem i kvalitním zpracováním, což spotřebitelé z řad nejmladších generací vždy ocení.  

Širší displej zvýší produktivitu a zajistí více zábavy

S ohledem na fakt, kolik času tráví mladí lidé hypnotizováním obrazovky smartphonu, byl Huawei Y7 Prime 2018 osazen FullView displejem s poměrem stran 18:9. Díky tomu je jeho displej o příjemných 12,5 % širší než u zařízení, která mají stejné rozměry, ale poměr stran jen 16:9. Kombinace širokého displeje, tenkého rámečku a ergonomického těla s 2,5D zakřiveným sklem zajišťuje, že se modely z řady Y příjemně drží v ruce a pohodlně se s nimi pracuje.

Displej FullView uživatelé ocení také při režimu Split-Screen, který umožňuje prohlížet dvě aplikace současně na „přepůlené” obrazovce. Uvítá ho každý, kdo pro zvýšení efektivity rád řeší více věci najednou. Díky displeji FullView může být veškerý obsah, ať už jde o konverzaci s přáteli, e-mail nebo textový editor, zobrazen s maximální ostrostí a jasem.

EMUI 8.0 nabízí více vychytávek než kdy dříve

Řada Huawei Y se chlubí nadstavbou uživatelského prostředí EMUI 8.0, která je založena na systému Android 8.0. Smarthone disponuje řadou zábavných funkcí, které zvyšují uživatelský komfort a usnadňují ovládání telefonu.

Dominuje jim především Face Unlock, tedy funkce umožňující odemykání telefonu obličejem, která se obvykle vyskytuje u prémiových telefonů. Dalšími funkcemi jsou Navigation Dock (navigační dok), Game Suite (herní souprava), Eye Comfort (oční komfort), Dual Bluetooth (duální bluetooth), Three-finger Screenshot (screen shot pomocí tří prstů), Split-Screen (rozdělení obrazovky), Mini screen view (zmenšení obrazovky).

Kapacita baterie smartphonu Y7 Prime 2018 je 3000 mAh. Ve smartphonech je adaptováno řešení pro chytrou správu energie, které napomáhá mimořádné výdrži baterie. Pro zlepšení zážitku z hraní mobilních her přichází Huawei s Game Suite, což je chytrý mód vyvažující herní výkon a spotřebu baterie. Zatímco úsporný mód vhodně redukuje herní výkon, aby šetřil baterii, herní mód naopak dokáže herní výkon zvýšit. Slot na tři karty je pak perfektním řešením, které pomůže mladým lidem zůstat online 24/7 a zároveň jim poskytne možnost zvýšení kapacity úložiště.

Cena a dostupnost

Smartphone Huawei Y7 Prime 2018 ve verzi 3 GB RAM + 32 GB ROM bude na českém trhu dostupný od 14. května za doporučenou maloobchodní cenu 4899 Kč v modré a černé barevné variantě. Předobjednávky telefonu je možné uskutečnit už od 2. května v online storech: Alza.cz, CZC.cz a Mall.cz.

Technické specifikace:

Specifikace Huawei Y7 Prime
Rozměry výška: 158,3 mm; šířka: 76,7 mm; hloubka: 7,8 mm hmotnost: 150 g
Displej 5,99 ” (HD+ 1440 x 720)
CPU MSM8937
Operační systém Android™ 8.0 Oreo
Paměť 6 GB RAM + 32 GB ROM
Fotoaparát hlavní: 13 MPx + 2 MPx
přední: 8 MPx
Baterie 3 000 mAh

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.