Viber: 100% soukromí, kterému můžete důvěřovat

2. května, 2018   – Informace o úniku soukromých dat, které se v poslední době objevily, způsobili obavy lidí po celém světě, že jsou jejich soukromé informace zneužívány různými sociálními a digitálními platformami. Zjištění, že některé aplikace pro konverzace čtou soukromé zprávy uživatelů, poslouchají jejich konverzace a prodávají soukromé informace dalším subjektům za účelem zisku oprávněně vyvolalo velké obavy a téma soukromí a bezpečnost soukromých informací se dostalo do popředí zájmu. Bylo potvrzeno, že soukromé zprávy uživatelů jsou čteny za různými účely od veřejné bezpečnosti až po snahu kontrolovat, jaký obsah je šířen. Ve skutečnosti jde ale nejčastěji o úmyslné užití soukromých informací pro komerční účely.

Viber nyní používá více než jedna miliarda lidí po celém světě a těm je garantováno, že jejich soukromé konverzace jsou vždy soukromé a bezpečné. Viber zajišťuje, že vaše konverzace jsou opravdu jen vaše.

 

  • Viber nemůže číst vaše zprávy, není tak nastavený

 

Viber nemůže číst vaše zprávy nebo poslouchat vaše hovory, protože je nastavený tak, že informace jsou šifrovány na obou stranách, na všech zařízeních a platí to pro všechny soukromé zprávy, skupinové zprávy a telefonické hovory. Šifrování na obou koncích platí pro všechny uživatele a není potřeba ho nijak nastavovat ani aktivovat. Pro Viber je zachování tohoto standardu hlavní prioritou.

Ostatní komunikační aplikace vaše zprávy nešifrují, pokud si sami nezapnete šifrovací modus. Znamená to, že některé z těchto aplikací mají přístup k soukromým konverzacím a hovorům svých uživatelů a získané informace mohou prodávat třetím stranám a inzerentům. Viber nemůže prodávat vaše soukromé informace, protože k vašim soukromým zprávám nemá přístup.

 

  • Uživatelé mohou smazat zprávy, které nechtěli poslat

 

Viber umožňuje uživatelům smazat jakékoliv zprávy, které poslali a to u sebe i u adresáta zprávy. Takže cokoli smažete už nebude vidět ani na vašem přístroji, ani u toho, komu jste to poslali. Zprávy můžete smazat kdykoliv.

 

  • Uživatelé mohou posílat mizející zprávy v tajných konverzacích Secret Chats

 

Některé zprávy jsou tak citlivé, že se s nimi musí zacházet opravdu opatrně. Tajné zprávy vám umožňují nastavit časovač, který zprávy sám zničí, a to pro každou zprávu ve vaší konverzaci. Zprávy tak automaticky zmizí z obou přístrojů, jakmile byly přečteny. Zprávy poslané skrz tajné zprávy nemohou být přeposlány nebo nemůže být udělán obrázek obrazovky na přístrojích Android. Pokud používáte iPhone, obrázek obrazovky může být pořízen, ale odesílatel dostane upozornění, že adresát si obrázek pořídil. Tajné zprávy jsou odlišeny na seznamu konverzací od ostatních, je u nich obrázek klíče.

Viber zajišťuje uživatelům 100% soukromí v oblasti, kde je toto nyní v popředí jejich zájmu. Viber nabízí plné spektrum bezpečnostních opatření. Soukromé i skupinové zprávy, ale také audio a video hovory, musí zůstat mezi těmi, kdo je spolu vedou.

Rakuten Viber:

Rakuten Viber spojuje lidi – nezáleží na tom, kdo jsou a odkud jsou. Více než 1 miliarda našich uživatelů po celém světě využívá naše služby jako soukromé chaty, video hovory, skupinové chatování a nebo komunikaci s jejich oblíbenými značkami a celebritami. Našim uživatelům nabízíme všechno co potřebují k tomu, aby se mohli vyjadřovat. Viber je součástí skupiny Rakuten Group, která je přední světovou společností v oblasti ecommerce a finančních služeb. Připojte se k službě Viber dnes a užívejte si nejlepší komunikační možnosti na světě.