Klienti MONETA Money Bank uvidí své účty u jiných bank

Zjistit zůstatek na svém běžném účtu vedeném u AirBank, České spořitelny nebo ČSOB mohou nově klienti MONETA Money Bank. Takzvaný multibanking jim přináší nejnovější verze mobilního bankovnictví Smart Banka. Ta se vyznačuje vysokou úrovní zabezpečení a uživatelské přívětivosti a je bezplatně ke stažení prostřednictvím portálů Google Play či App Store. Smart Banka od MONETA Money Bank přichází ve své nejnovější verzi s dalšími významnými vylepšeními v souladu se strategickou ambicí banky stát se digitálním lídrem na českém bankovním trhu.

Hlavní výhodou takzvaného multibankingu je především pohodlí uživatelů. „Zatímco dříve se musel klient pro zjištění zůstatku na svých běžných účtech v jiných bankách přihlašovat do každého internetového nebo mobilního bankovnictví zvlášť, nyní mu stačí jedno přihlášení ve Smart Bance, a to pomocí otisku prstu, skenu obličeje nebo zadání PIN,“ vysvětlil Jakub Komenda, Digital Channel Owner MONETA Money Bank, který v bance vede digitální laboratoř pro agilní vývoj aplikace Smart Banka.

Vyzkoušet multibanking ve Smart Bance nyní mohou majitelé chytrých telefonů s operačním systémem Android, přístroje značky Apple přijdou na řadu později. „V nejbližších měsících rovněž rozšíříme stávající nabídku tří bank o další finanční ústavy a zapracujeme podněty od uživatelů,“ doplnil Jakub Komenda.

Nová verze Smart Banky přináší ještě více inovací. Mezi ně patří možnost sjednat si kreditní kartu MONETA Money Bank, přičemž už následující den lze kartou platit pomocí Google Pay, dále možnost nastavit oznámení (push notifikace) pro příchozí a odchozí platby, na jedno kliknutí si stáhnout výpis z běžného účtu ve formátu pdf nebo pracovat se Smart Bankou na tabletech iPad. Další novinka je určena především majitelům nejvyšších modelových řad chytrých telefonů s OLED displejem. „Nabízíme zcela nové grafické rozhraní, v němž využíváme elegantní spojení černé a zlaté. Taková kombinace vypadá velice stylově a zároveň spotřebovává méně energie,“ řekl Jakub Komenda.

Vedle toho Smart Banka umožňuje zobrazit slevové kupóny pro využití v partnerské síti bene+ se stovkami kamenných a internetových obchodů nebo zobrazit kartičku cestovního pojištění a uložit ji do digitální peněženky (Apple Wallet nebo Pass 2U aplikace).

Spolu s produktovými inovacemi podporuje MONETA Money Bank zájem o Smart Banku a bezpoplatkový běžný účet Tom i finančně. Když si zájemce na základě doporučení stávajícího klienta MONETA Money Bank převede do banky svůj účet vedený jinde a zároveň si zřídí běžný účet Tom prostřednictvím Smart Banky, získá odměnu 1500 Kč. Osoba, která takového klienta doporučila, získá odměnu 100 Kč.

Smart Banka od MONETA Money Bank je dlouhodobě nejlépe uživatelsky hodnoceným mobilním bankovnictvím na portálech Google Play a App Store. Získala ocenění Mobilní aplikace roku 2017. Ke konci loňského roku ji využívalo téměř 200 tisíc klientů banky, kteří oceňují především její vysokou úroveň zabezpečení a uživatelskou přívětivost. Jako první aplikace na českém trhu nabídla možnost zřídit si běžný účet plně on-line. Vedle běžných nástrojů pro pohodlnou a bezpečnou správu osobních financí umožňuje také plně on-line načerpat předschválenou spotřebitelskou půjčku, zapnout placení mobilem prostřednictvím Google Pay nebo sjednat cestovní pojištění. Další informace jsou k dispozici na stránkách http://smartbanka.moneta.cz.