Nové bezpečnostní řešení od Kaspersky Lab pro hybridní cloud

3. května 2018 – Stále více firem se potýká s rostoucím tempem automatizace provozních procesů a narůstajícím množstvím dat. Proto plánuje 66 % velkých korporací a 49 % malých a středních firem rozšířit svou infrastrukturu pro hybridní cloud. Zároveň ale každá druhá firma nedůvěřuje poskytovatelům cloudových služeb. Obávají se o bezpečnost svých dat, protože považují jejich zabezpečení za nedostatečné. Proto společnost Kaspersky Lab přichází se zcela novým řešením, kterým rozšiřuje své portfolio produktů zaměřených na virtualizaci a cloud – Kaspersky Hybrid Cloud Security. Společnosti všech velikostí díky němu mohou bezpečně digitalizovat své procesy a plně využívat výhody cloudu. Nová generace firemní ochrany hybridních cloudů je integrovaná s Amazon WebSerives (AWS) a Microsoft Azure.

Mezitím, co se podnikání přesouvá do digitální sféry, firemní IT týmy čelí čím dál složitější situaci se zajištěním bezpečnosti cloudové infrastruktury. Největší problém z hlediska kybernetické bezpečnosti představuje nedostatečná přehlednost celého ekosystému hybridního cloudu. Přednastavené bezpečnostní prvky ve veřejných cloudech se navíc zaměřují spíše na ochranu „cloudového perimetru“, a proto nechrání firemní data. Ta mohou být tedy zneužita ještě před tím, než se dostanou do chráněné oblasti cloudu. Pro firmy a organizace by navíc vedle bezpečnosti měla být důležitá také samotná orientace v cloudu.

Kaspersky Hybrid Cloud Security chrání aplikace a data na fyzických serverech, virtuálních počítačích i cloudových serverech díky mnohaletým zkušenostem společnosti v oblasti zabezpečení softwarově definovaných datacenter. Řešení poskytuje integraci s Amazon Web Services (AWS) založenou na rozhraní API a zároveň podporuje cloudovou platformu Microsoft Azure. Díky tomu mohou uživatelé zabezpečit veškerá data, která ukládají na veřejný cloud. Řešení Kaspersky Hybrid Cloud Security poskytuje ochranu vícevrstvým cloudovým prostředím před pokročilými hrozbami. Produkt chrání firemní cloudy díky jednotné skladbě provozních bezpečnostních technik, maximálnímu omezení zranitelností systémů (system hardening) a zabezpečení zpracovávaných dat v reálném čase za pomoci strojového učení.

Viditelnost napříč systémem

Společnosti, které migrují na veřejný cloud, mívají nejčastěji problémy se zajištěním komplexního zabezpečení. Musí totiž pokrýt ochranu virtuálních prostředí patřících jak komerčním tak veřejným poskytovatelům, virtuálních strojů i pracovních prostředí. I v případě, že se IT týmům podaří vše úspěšně integrovat, bude jim s největší pravděpodobností chybět celkový přehled o jednotlivých komponentech. Při správě veřejných a soukromých cloudů jsou totiž odkázáni na řadu různých ovládacích panelů. Kaspersky Hybrid Cloud Security firemním IT týmům poskytuje bezproblémovou integraci komplexního zabezpečení do existující interní virtuální infrastruktury. Řešení automatizuje a zefektivňuje reakce na pokročilé kybernetické hrozby a zároveň poskytuje ucelenou viditelnost a správu všech komponent napříč celým prostředím hybridního cloudu. Díky bezpečnostní konzoly mají IT pracovníci plně pod kontrolou správu přístupů k firemním datům uložených jak v lokální infrastruktuře, tak i na cloudu.

Robustní ochrana dat

Cloud je stále v očích velké části firem strašákem. 28 % společností ho považuje za hrozbu pro své podnikání, protože se domnívají, že vystavuje firemní data zvýšenému riziku. I když poskytovatelé cloudových služeb usilovně pracují na zlepšení bezpečnosti a spolehlivosti svých platforem, stále zůstává velká část procesů, které musejí firemní IT administrátoři zajistit sami. Mezi ně patří například zakázání nebo omezení určitých aplikací, monitoring chování spuštěných aplikací nebo ochrana systémů před zneužíváním zranitelností.

Kaspersky Lab věnovala bezpečnostním požadavkům firem velkou pozornost, a proto nové řešení nabízí ML-assisted ochranu. To umožňuje bezpečnostním systémům zachytit, zablokovat a odstranit potenciální hrozby ještě před tím, než negativně ovlivní firemní provoz nebo ohrozí data. Aby kyberzločinci nemohli zneužít bezpečnostní chyby v legálních softwarech k získání dat z cloudu, využívá Kaspersky Hybrid Cloud Security pokročilé techniky jako jsou exploit prevention, vulnerability assessment a automatizovaný patch management. Firmy mohou také využít vícevrstvou ochranu, která zahrnuje anti-ransomwarovou a behaviorální detekci i širokou databázi hrozeb společnosti Kaspersky Lab.

„Množství cenných dat uchovávaných v cloudu neustále narůstá, a proto je nutné zajistit jejich prvotřídní bezpečnost. Naše nové řešení proto kombinuje holistické zabezpečení s celkovou viditelností všech komponent napříč všemi cloudovými platformami. Nabízíme tak vysoce účinné zabezpečení pro soukromé a veřejné cloudy, které efektivně využívá zdroje, a které zákazníkům nabídne bezpečnou migraci na cloudy Amazon a Microsoft Azure,“ říká Vitaly Mzokov, Solution Business Lead ve společnosti Kaspersky Lab.

Více informací o novém řešení Kaspersky Hybrid Cloud Security se dozvíte na této stránce.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mezinárodní společností, která se zabývá kybernetickou bezpečností již více než 20 let. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky Lab při vytváření bezpečnostních řešení a služeb nové generace zaměřených na ochranu podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.