Lidl fandí dětem. Postavil už 80 Rákosníčkových hřišť za celkových 120 milionů korun

Již sedmým rokem pokračuje společnost Lidl ve výstavbě Rákosníčkových hřišť. Letošní první hřiště a celkově již 80. otevřela v Opavě, dalších 10 jich postaví do podzimu. Rákosníčkova hřiště najdete v každém ze 14 krajů naší republiky. Do jejich výstavby Lidl dosud investoval 120 milionů korun. Letos ze svého rozpočtu přidá dalších 15 milionů. Každé hřiště má hodnotu 1,5 milionu.

Na začátku bylo 11 hřišť, které Lidl postavil v jedenácti městech po celé České republice. Coby společensky odpovědná firma chtěl rozšířit nabídku míst, kde si děti mohou bezpečně hrát a plnohodnotně trávit svůj volný čas. Spojil se přitom s autorem oblíbené kreslené postavičky Zdeňkem Smetanou, který byl nápadem nadšen a podpořil ho. První Rákosníčkova hřiště se těšila velké oblibě, proto se společnost Lidl rozhodla v jejich stavbě pokračovat i v následujících letech.  A zapojila do toho také veřejnost. Prostřednictvím hlasování začali lidé rozhodovat o umístění jednotlivých hřišť.

Soutěžící města jsou vždy rozdělena do 4 kategorií dle počtu obyvatel. „Do hlasování jsou zařazena města, ve kterých jsou otevřeny prodejny Lidl a která doposud v hlasování neuspěla,“ říká tisková mluvčí společnosti Lidl Zuzana Holá. Počet hlasujících se přitom každoročně zvyšuje. Letos se zapojilo přes 360 000 hlasujících, což bylo rekordní číslo.

Vítězství ve hlasování nepřinese jen stavbu hřiště, součástí je také celodenní slavnostní program při otevření. V rámci něj vystupuje Michal z Kouzelné školky, připravena je spousta soutěží pro děti či bohaté občerstvení.

Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka nabízí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí ani kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště, které poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky.