Společnost Ventos úspěšně využívá Kerio Control a Kerio Connect

Řešení zajišťují vysokou úroveň zabezpečení a pracovního komfortu

PRAHA, 9. května 2018 – Společnost GFI Software, dodavatel řešení pro bezpečnost podnikových sítí, oznámila, že společnost Ventos, dodavatel produktů a sužeb v odvětví vzduchotechniky, úspěšně využívá řešení Kerio Control a Kerio Connect, k zajištění bezpečnosti své IT infrastruktury a flexibilní práci zaměstnanců v podniku i v terénu. Řešení dodala společnost FiMa, partner společnosti GFI Software na českém trhu.

Jakožto výrobní podnik Ventos zpracovává velké množství důležitých dat, která využívá v rámci své IT infrastruktury či komunikuje se svými partnery a zákazníky. Fungování celé firmy podporuje virtualizované prostředí VMware, kde běží jednotlivé servery a doplňkové služby – informační technologie prostupují celým produktovým cyklem od projektu k programování CNC strojů, výrobě a vlastní realizaci zakázky.

S produkty Kerio se ve společnosti Ventos významně zvýšila úroveň jak zabezpečení e-mailové komunikace, tak ochrany IT infrastruktury.  Šifrovaná VPN síť navíc umožňuje projektantům a konstruktérům pracovat i z domova. Nastavení Kerio VPN tunelu v rámci Kerio Control je velmi jednoduché, poskytuje výkonné síťové připojení, a navíc umožňuje připojení mobilních zařízení.

Kerio Connect zase umožňuje uživatelům, jako jsou obchodníci na cestách, mistři na stavbách a další pracovníci mimo centrálu firmy, komunikovat kdykoliv a odkudkoliv s pomocí chytrého telefonu, tabletu apod. Poskytuje uživatelům možnost používat nejrůznější oblíbené e-mailové klienty a snadný přístup k poště přes intuitivní webové rozhraní. 

„Jako prodejci máme s produkty Kerio u svých zákazníků ty nejlepší zkušenosti, jak v oblasti zabezpečení, tak i uživatelského komfortu. Proto jsme firmě Ventos, se kterou spolupracujeme více než 20 let, doporučili Kerio Control a Kerio Connect,“ řekl Martin Stárek ze společnosti FiMa. „Vzhledem ke svému zaměření zákazník oceňuje mimo jiné funkcionalitu zajišťující, že do firmy v nelze zaslat žádný spustitelný soubor v archívu, který by mohl potenciálně ohrozit důležitá data.“

Společnost Ventos nabízí komplexní služby v oboru vytápění, zpětného využívání tepla, vzduchotechniky a klimatizace na klič, od projektu až po realizaci. Ventos se zabývá projekční a inženýrskou činností i samotnou realizací navrhovaných projektů v oblasti vzduchotechniky a klimatizace. Součástí organizace je vývojové oddělení a na to navazující prototypové a montážní dílny, samozřejmostí je záruční a pozáruční servis na špičkové technické úrovni. V současné době společnost disponuje více než 150 zaměstnanci. Více informací lze nalézt na www.ventos.cz.

O společnosti FIMA

Společnost FiMA se specializuje na správu IT systémů, zajišťuje dodávky komplexních systémů (kabeláž, počítače, servery, kopírovací stroje a spotřební materiál) a následně poskytuje podporu jeho uživatelům. Pro případ havárie garantuje klientům expresní servisní zásahy. Od zahájení činnosti v roce 1996 si již vybudovala stabilní klientelu v sektoru malých a středních firem.

O GFI

Společnost GFI Software vyvíjí špičková IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci. GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner. Od roku 2017 jsou součástí produktového portfolia GFI řešení Kerio Connect, Kerio Control, Kerio Operator a Kerio Cloud. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-software.cz nebo  http://www.gfi.com.