Hackathon Zásilkovny a Inventi „CODIT Hack for Help 2018“ bude hledat technologické řešení pro neziskovky.

Hackathon s názvem „CODIT Hack for Help“ je unikátní akce předních českých visionářů a podnikatelů v oblasti moderních technologií. Nápad na jeho uspořádání se zrodil v hlavách zakladatelky Zásilkovny Simony Kijonkové a spoluzakladatele Inventi Honzy Kaštury. Pro akci následně získali další skvělé lidi jako například Filipa Kopeckého ze Zootu, Honzu Vintra ze Zásilkovny nebo Kláru Šplíchalovou z Fóra dárců. Cílem akce, která je postavená na principu hackathonu, je vytvořit technické řešení pro potřeby dvou neziskových organizací, Fóra dárců a Nadace Partnerství, a pomoci tak dobré věci. CODIT se koná od 25. května do 26. května. Zájemci o účast se mohou registrovat na www.cod-it.cz. Cena pro členy vítězného týmu bude účast na prestižní odborné konferenci v některé z evropských zemí.  

„CODIT je skvělá platforma, kde společně vymyslíme a nakódujeme velké věci. Pomůžeme, a ještě se u toho dobře pobavíme. Našim cílem je propojovat vývojáře z různých firem, seniorní technologické mozky se studenty, zkoušet nové technologie, a především podpořit neziskovky, které naši pomoc potřebují. Věřím, že první ročník hackathonu je počátek něčeho, co v průběhu času získá skvělou pověst jako místo, kde se vymýšlejí a následně realizují zajímavé projekty,“ říká zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková.

“Hned, když jsem potkal Simču, tušil jsem, že společně vymyslíme něco, co bude měnit svět k lepšímu. A CODIT je přesně ten typ akce, kde svět k lepšímu skutečně měnit budeme. Spojení programátorských mozků s cílem vytvořit něco lepšího pro lidi z neziskových organizací, to tady ještě nebylo,“ doplňuje spoluzakladatel Inventi Jan Kaštura.

„Projekt propojit svět lidí z IT se světem neziskovek se mi líbil od první chvíle. My bohužel často nemáme peníze na realizaci potřebných technologických vylepšení a tady máme možnost dostat hotové řešení od těch nejlepších v oboru. Doufám, že tohle nebude poslední ročník a v dalších letech společně vymyslíme další super věci,“ Klára Šplíchalová, výkonná ředitelka Fóra dárců.

Jaké bude konkrétní zadání?

Účastníci hackathonu CODIT Hack for Help budou pro Fórum dárcovství pomocí moderního BI nástroje (např. PowerBI, Qlik) hledat cestu k rozšíření porfolia datových reportů, pro Mapu dárcovství vymýšlet webovou aplikaci a pro Nadaci Partnerství, konkrétně pro kampaň Stromy svobody, budou stavět zcela novou mobilní aplikaci.

O tom, který z týmů připraví pro neziskovky nejlepší řešení, rozhodne odborná porota. Ta bude posuzovat jak IT a byznys stránku navržených řešení, tak také jejich využitelnost v praxi z pohledu neziskových organizací.

CODIT Hack for Help je určen analytikům, UI/UX designerům, frontend/backend developerům nebo developerům mobilních aplikací. Na splnění cíle bude pracovat až deset týmů složených z 2 – 4 členů. Tým si zvolí své zadání a sám si vybere technologie, které si chce vyzkoušet nebo se otestovat v jakém technologickém směru si chce rozšířit obzory. Během celé akce budou moci účastníci využívat rady seniorních poradců – mentorů. Budou to Jan Vintr, IT ředitel skupiny Packeta, kam patří Zásilkovna, Jan Kosnar, technický konzultant ve firmě Inventi a Petr Schefza, IT ředitele v Robeeto.

Pro účastníky bude připraveno perfektní zázemí, hodně dobrého jídla, pití a samozřejmě hektolitry kávy. K dispozici bude Chillout zóna s fotbálkem, PS4 a VR.

 

Zásilkovna je ryze český franšízový logistický projekt Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logistické služby pro internetové obchody. Zásilkovna má aktuálně 1952 výdejních míst v celé střední a východní Evropě, kde spolupracuje s více než 18 000 e-shopy. Zásilkovna také nabízí levnější, rychlé a jednoduché doručování zásilek na adresu. E-shopy tak mohou posílat své zásilky nejen po celém Česku a Slovensku, ale také do Maďarska, Rumunska, Polska, Německa, Rakouska, Bulharska, Velké Británie či na Ukrajinu. K letošnímu roku Zásilkovna přepravila více než 15 milionů zásilek.

Společnost INVENTI působí na trhu 7 let, přesto má dnes více než 180 zaměstnanců. Původně malá značka se postupem let stala vyhledávanou firmou v oblasti vývoje softwaru a testování. Má za sebou velké projekty, například pro T-Mobile, Českou spořitelnu, ČSOB, Komerční banku, Datart, CK Fischer a další. Společnost také vyvíjí mobilní aplikace, podporuje startupové projekty a pravidelně pořádá vzdělávací Akademie. Dle žebříčku Deloitte Fast 50 patří společnost INVENTI mezi nejrychleji rostoucí firmy v oblasti technologií ve střední Evropě. Více informací o aktivitách společnosti se dozvíte na webu www.inventi.cz. 

Fórum dárců je jediný celorepublikový spolek zastřešující dárce v České republice. Na budování a rozvoji prostředí pro dárcovství pracuje Fórum dárců úspěšně od roku 1997, již více než 20 let. Při Fóru dárců se vyprofilovala Asociace nadací, Asociace nadačních fondů a Asociace firemních nadací a fondů, které sdružují šest desítek členů. K portálům Fóra dárců patří Donorsforum.cz, Darcovskasms.cz, Darujspravne.cz, CenyFóraDárců.cz a Dendarcu.cz.