Huawei vyšplhal na historické maximum globálního podílu na trhu. Světová trojka v prodeji mobilních telefonů po Q1 ovládá 16.1% evropského trhu a dál boduje s Huawei P20 Pro.

Podle údajů výzkumné agentury International Data Corporation, dosáhl čínský výrobce mobilních zařízení Huawei v rámci globálního trhu Huawei historicky nejvyšší podíl na trhu 11,8%.
Ve stejném období podle analýzy Canalys, renomované společnosti zkoumající technologický trh, zaznamenal Huawei na evropském trhu v Q1 nárůst 38.6 % a ovládl tak 16.1% podíl v prodeji chytrých telefonu.

Podle Canalys došlo k významnému zvýšení podílu díky dodání 7.4 milionu zařízení uživatelům v evropských zemích, a to i přes nasycenosti trhu mobilních zařízení, kdy naopak došlo ke globálnímu poklesu dodávky.

Pokračovaní růstu hospodářských výsledků Huawei na poli chytrých zřízení se dá očekávat i v dalším období roku 2018, kdy úspěchy slaví aktuální řada P20 včetně modelu Huawei P20 Pro, který byl oceněný prestižní TIPA Award jako fotomobil roku. Jeho největší předností je skvělý fotografický arzenál, který boří bariéru mezi profesionálními a amatérskými fotografy, a je odbornou veřejností označován jako průlom na poli mobilní fotografie.