I dříve narození chtějí žít aktivně. K tomu jim pomůže veřejná sbírka Plníme přání seniorům

Praha, 4. května 2018 – Již pošesté má veřejnost příležitost zapojit se do projektu Plníme přání seniorům a přispět tak na realizaci některého z 35 přání domovů důchodců, seniorských spolků či hospiců z celé České republiky. Stačí na webu www.plnime-prani-seniorum.cz vybrat konkrétní projekt a přispět libovolnou částkou. Tu pak organizátor sbírky Sodexo Benefity zdvojnásobí. Přispět je možné do konce června.

Cílem projektu je ukázat, že i dříve narození mají nejrůznější koníčky a sny, na které ale mnohdy nedosáhnou finančně. Proto jim nabízíme pomocnou ruku a ve spolupráci s dárci jim můžeme pomoci obohatit život o zajímavé kulturní, společenské nebo sportovní zážitky,“ popisuje smysl projektu Tereza Knířová ze společnosti Sodexo Benefity.

Přání seniorských klubů a organizací, která jsou zařazena do sbírky, vybírá vždy odborná porota sestavená ze zástupců organizátora a partnerů projektu – Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, Diakonie Českobratrské církve evangelické a SenSen Senzační senioři. V předchozích pěti ročnících se vždy podařilo sehnat dostatek peněz pro splnění všech vybraných přání. Celkem projekt pomohl splnit už 169 přání seniorů v hodnotě 4,5 milionu korun.

Šestý ročník tak seniorům umožní například uspořádat výlet do Karlových Varů, postavit zahradní altán, pořídit speciální rotoped pro hendikepované, nakoupit kostýmy pro country vystoupení nebo založit malou zoo.

 

v České republice

Od roku 1992, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 2000 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí firmám i institucím služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).