Krása a inteligence: Nový Honor 10 je na našem trhu

Praha, 15. května 2018 – Značka smartphonů Honor uvedla na náš trh svou novou vlajkou loď Honor 10. Designový telefon byl uveden 15. května v Londýně. Honor 10 s 5,84″ bezrámečkovým displejem má duální fotoaparát, který při focení využívá druhou generaci umělé inteligence, USB-C port, ultrazvukovou čtečku otisků prstů pod sklem a také 3,5mm audio konektor. Výkon zajišťuje 4GB operační paměť, kterou doplňuje 64GB nebo 128GB interní paměť. Nová vlajková loď Honor 10 je v prodeji od 16.května za cenu 10 990 Kč za 64GB verzi a 12 490 Kč za 128GB verzi.  

„Věříme, že recept na úspěch je jednoduchý, a to dát zákazníkům velmi dobrý produkt! Proto každý den tvrdě pracujeme,“ říká George Zhao, prezident společnosti Honor. „Ve spolupráci s mladými lidmi z celého světa chceme dát životnímu stylu nový rozměr. To právě oni jsou naší inspirací,“ dodává Zhao.

Honor na trh přináší dvě unikátní technologie. Tou první je pokročilá technologie umělé inteligence AI 2.0, která je zabudovaná do duální kamery smartphonu. Druhou je pak design CMF a 3D skleněná záda s nano-optickým povrchem skládajícím se z patnácti vrstev třpytivé barvy. Výsledkem je design, který zaujme barevnými záblesky z každého úhlu.

Vytříbený design a kvalitní displej

Honor 10 má designové skleněné tělo. Záda telefonu zdobí působivý efekt odrazu světla. 2.5D zakřivení displeje pak jen podtrhuje oblý, elegantní vzhled telefonu, který přesně padne do ruky.

Na stylových barvách se podílelo Paris Aesthetics Center, kde vytvořili jejich zajímavé kombinace. Honor 10 se zatím na našem trhu objeví celkem ve třech barevných provedeních. Například v modré variantě s přechodem do jemně fialové. Další je stříbrná měnící se do světle modré, která působí dojmem luxusu a jednoduchosti. Poslední variantou je elegantně černá.

Honor 10 má 5,84 vykousnutý Full HD displej s rozlišením 2280 x 1080 px a poměrem stran 19:9. Moderní vykousnutí ještě rozšiřuje plochu displeje, ale je možné ho softwarově zrušit a využít klasickou plnou lištu.

Umělá inteligence ve fotoaparátu nastavuje nové hranice

Zadní straně telefonu dominuje duální fotoaparát s rozlišeními 24 + 16 MPx, které zachycují obraz v živých detailech. Fotoaparát využívá umělou inteligenci. Rozpozná více než 500 scén v reálném čase a ve 22 kategoriích. Díky umělé inteligenci dokáže algoritmus propojit focené objekty s optimálním nastavením fotoaparátu podle kontextu konkrétního snímku. Rozezná tak například západ slunce, portrét, rostliny, zvířata, sníh nebo třeba jídlo.

Honor 10 přichází s lepším rozpoznáváním obličeje a pomocí umělé inteligence využívá 3D portrétní osvětlení. Profesionální světelné efekty jako jsou měkké, umělé, klasické či scénické osvětlení a osvětlení typu Butterfly lze během focení portrétu také využít. Výsledný portrét tak vypadá jako pořízený ve studiu.

Přední 24MPx fotoaparát také využívá umělou inteligenci. I při slabém osvětlení lze vyfotit ostré snímky díky vylepšenému snímači citlivému na světlo, a také díky technologii osvětlení 4 v 1. Také s předním fotoaparátem mohou uživatelé pořídit profesionální fotografie.

Umělá inteligence se od focení přesouvá také do galerie fotografií. Nyní bude možné fotografie řadit do různých skupin a galerii ovládat pomocí hlasu a gest.

Odemykání telefonu rychle a bezpečně

Spolehlivá ultrazvuková čtečka otisků prstů se skrývá pod sklem na přední straně telefonu a umožní jeho bleskurychlé odemknutí dokonce i mokrou rukou. Telefon je možné také bezpečně odemknout pomocí bezchybného a bleskového rozpoznání obličeje.

Rychlejší a chytřejší smartphone

Smartphone pohání osmijádrový procesor Kirin 970, kterému sekunduje 4GB RAM. Interní paměť telefonu přichází ve dvou variantách – 64 GB a 128 GB. Výdrž telefonu zajistí baterie s kapacitou 3400 mAh.

Smartphone běží na nejnovějším Androidu 8.1 Oreo
s nadstavbou uživatelského rozhraní EMUI 8.1. Honor 10 využívá USB-C rozhraní. Samozřejmostí je plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech. Telefon ovládá systém Dual SIM nebo také technologii NFC.  

Lokální dostupnost

Prodeje Honor 10 v České republice začnou 16. května, a to s cenovkou 10 990 Kč za 64GB variantu a 12 490 Kč za 128GB variantu. Telefon bude možné zakoupit u prodejců CZC.cz, Smarty, Alza.cz, Mall.cz, T.S. Bohemia, Mobil pohotovost, Datart, Euronics, Okay, Space, Alfa.cz, kasa.cz a Electroworld, BPS Mobil, Hurá mobil a také u operátora O2.

Další informace o telefonu naleznete na www.honor10.cz.

Technické specifikace

OS Android 8.1 Oreo, EMUI 8.1
Displej 5,84 Full HD displej 2280 x 1080p, 16 milionů barev, 432 PPI
Chipset Osmijádrový Kirin 970, 4x 2.36 GHz, 4x 1.8 GHz
Baterie 3400 mAh
Fotoaparát Duální AI 24MPx + 16MPx zadní kamera, blesk
24MPx selfie kamera
Rozpoznání více než 500 scén v reálném čase ve 22 kategoriích, umělá inteligence pro rozpoznání více předmětů, optimální nastavení podle kontextu, osvětlení 3D portrétu, dokonalé rozpoznání obličeje, režim Portrét s umělou inteligencí, efekt rozostřeného pozadí, technologie osvětlení 4 v 1, chytrá galerie, ovládání hlasem a gesty, osvětlení 2.0
Úložiště 4GB RAM + 64GB ROM

4GB RAM + 128GB ROM

Konektivita USB 2.0 s rozhraním USB-C
Podpora všech lokálních LTE standardů
Rozměry 149,6 x 71,2 x 7,7 mm
Hmotnost 153 g
Další Ultrazvuková čtečka otisků prstů
Gyroskop
NFC
Digitální kompas, GPS, Glonass
Hallův senzor, senzor proximity, akcelometr
Rychlonabíjení

O značce mobilních telefonů Honor

Honor je odvážná značka. Značka pro zákazníky, kteří se nebojí dělat věci jinak – proti zažitým konvencím. Honor přišel na trh s úplně novým obchodním modelem navrženým pro moderního zákazníka. Zařízení Honor spoluvytváří uživatelé v rámci modelu Consumer to Business. Značka vychází svým zákazníkům vstříc nejen designem konkrétních zařízení, ale také přímým distribučním modelem. Zákazník, který si zakoupí zařízení značky Honor, nezíská jen mobilní telefon. Získá dlouhotrvající svazek se značkou odhodlanou přispět ke splnění všech jeho potřeb ve světě moderních komunikací.

Více informací naleznete na www.hihonor.com nebo na našem Facebooku www.facebook.com/HonorCZSK.