PROFI CREDIT získal licenci ČNB

Praha, 15. května 2018 – přední česká úvěrová společnost patřící k největším na trhu obdržela licenci na poskytování nebankovních spotřebitelských úvěrů. Česká národní banka tak potvrdila, že PROFI CREDIT zcela splňuje náročnou legislativu, která fungování poskytovatelů nebankovních půjček nově reguluje.

Proces licenčního řízení trval celkem 15 měsíců a kritéria posuzovaná ze strany ČNB byla velmi přísná. „Naše společnost dlouhodobě otevřeně komunikuje své výsledky, vlastnickou strukturu i původ kapitálu. Přesto jsme museli doložit celou řadu smluvní dokumentace, předpisů a postupů, které ČNB detailně analyzovala. Celkem šlo o 115 různých dokumentů,“ popisuje Rudolf Cejnar, výkonný ředitel společnosti PROFI CREDIT Czech.

Přísné podmínky ČNB pro udělení licencí jsou dnes schopny splnit pouze opravdu důvěryhodné společnosti. Z tisíců poskytovatelů, z nichž podstatnou část tvořili různé pochybné subjekty, jich zbylo pouze několik desítek. „I přes výraznou kultivaci českého trhu však lze očekávat, že na něm bude dále nelegálně působit spousta subjektů bez licence. Právě na ně by se měly orgány státní správy i neziskové organizace nyní soustředit,“ upozorňuje Rudolf Cejnar.