Panasonic uvedl tablet, který umí zaznamenat a měřit 3D snímky

Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 s 3D kamerou s technologií Intel® RealSense™ je ideální pro přesné 3D měření v širokém spektru odvětví. Je tak možné moderním způsobem detailně zkoumat dopravní nehody nebo praskliny na stavbách

Společnost Panasonic oznámila uvedení plně odolného tabletu Panasonic Toughpad FZ-M1 s integrovanou 3D kamerou Intel RealSense navrženou k měření a zpracování 3D obrazu v pohybu. Řešení je ideální pro široké spektrum odvětví jako například optimalizaci skladovacích prostor, údržbu provozů a majetku, monitorování zranění ve zdravotnictví a u vyšetřování nebo pořizování snímků při likvidaci pojistných událostí.

Praktický 7palcový Panasonic FZ-M1 s kamerou D410 s technologií Intel® RealSense™ je odolný tablet se systémem Windows, který terénním pracovníkům umožňuje pořizovat a přesné zpracovat 3D měření přímo na místě a použití snímků v dalších oblastech podnikání.

Toto řešení již v současnosti používají profesionálové ve zdravotnictví po celém světě k měření a sledování hojení zranění a proleženin. 3D kamera společně se specializovanou aplikací umožňuje rychlé pořízení 3D obrazu poranění a jeho rozměrů. Tento přístup je mnohem rychlejší a přesnější než tradiční postupy a může ho využívat vyšší počet sester a lékařů.

Při správě a údržbě majetku může být řešení používáno pro rychlé a přesné pořizování snímků a rozměrů prasklin na mostech bez nutnosti šplhání po žebříku. Lze ho také používat pro pořizování snímků částí aktiv, jako například potrubí, které mohou být opatřeny poznámkami pro údržbu a opravy.

V logistice je možné řešení využívat pro rychlé a přesné měření velikosti nákladu, aby bylo možné optimalizovat skladovací prostory a nakládku vozidel.

Policie a pojišťovací agenti mohou zařízení využívat pro pořizování přesných snímků místa činu nebo dopravních nehod k následné analýze a zpracování pojistných událostí.

Kamera Intel® RealSense™ má efektivní rozsah použití od 16 cm do 10 m v závislosti na rozlišení a podmínkách prostředí. Je vhodná pro venkovní použití a má rozlišení 1 280 x 720. Tablet Panasonic FZ-M1 s technologií Intel® RealSense™ může být upraven tak, aby splňoval specifické požadavky určitého druhu podnikání. Zařízení je možné při nákupu konfigurovat a kombinovat tak kameru s dalšími doplňky jako například čtečkou čárového kódu, termokamerou, kabelovým připojením LAN, odolným připojením LAN, sériovým portem a USB 2.0.

Jan Kaempfer, generální ředitel marketingu Panasonic Computer Product Solutions, uvedl: „Podniky potřebují pro maximalizaci produktivity mobilních zaměstnanců taková zařízení, která umožňují konfigurovatelnost a která jsou dostatečně flexibilní, aby splnila specifické požadavky různých pracovníků. Stejně jako náš nedávno uvedený odolný tablet s termokamerou je také Panasonic FZ-M1 s technologií Intel® RealSense™ navržen s ohledem na specifické potřeby určitých uživatelů. Jeho používání je ergonomické, ale jde o odolné a velmi přesné 3D výpočetní zařízení vytvořené pro plnění pracovních úloh.“

Generální ředitel skupiny Intel® RealSense Group™ Sagi Ben Moshe řekl: „Kombinace předních odolných tabletů Panasonic s novou generací měření hloubky využívající zobrazovací procesor D4 Intel RealSense a hloubkový modul D410 vytváří mobilní výpočetní zařízení ideální pro pracovníky v terénu, kteří potřebují přesné a použitelné měření ve 3D.“

Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 nabízí vysoký pracovní výkon a funkci multitaskingu díky operačnímu systému Windows 10 Pro a procesoru Intel Core 6. generace. Pracovníkům v terénu nabízí zařízení 9hodinovou výdrž baterie s volitelnou 20hodinovou výdrží a možností výměny baterie za chodu. Displej čitelný na slunečním světle lze obsluhovat pomocí stylusu nebo dotykového displeje, který lze používat i v rukavicích. Díky plně odolnému návrhu bez využití ventilátoru je tablet odolný vůči pádům až z výšky 180 cm a vyznačuje se stupněm krytí IP65. Zároveň je dostatečně kompaktní a lehký, aby jej bylo možné nosit v kapse.

Řešení Panasonic Toughpad FZ-M1 RealSense je k dispozici za cenu od 2 044 €.

Další informace naleznete o technologii RealSense naleznete na webu www.realsense.intel.com

Další informace o nabídce mobilních výpočetních řešení Panasonic Toughbook naleznete na webu: http://business.panasonic.cz/computer-product/solutions

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

Broadcast & ProAV nabízí v oblastech dálkově ovládané kamery, přepínačů, studiové kamery a ENG P2 vysoce kvalitní produkty a řešení pro zajištění hladkého provozu a vynikající poměr cena-výkon pro koncové uživatele. Řada profesionálních digitálních videokamer VariCam zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.

  • Communication solutions nabízí nejlepší komunikační řešení včetně profesionálních skenerů, telefonických systémů a terminálových zařízení SIP.
  • Computer Product Solutions pomáhá mobilním pracovníkům zvýšit produktivitu se svou řadou plně odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů Toughpad a elektronických prodejních systémů (EPOS). Panasonic Toughbook byl v roce 2016 evropským lídrem trhu odolných notebooků s tržním podílem 67 % a Panasonic Toughpad na trhu odolných tabletů s podílem 56 % (VDC Research, březen 2017).
  • Industrial Medical Vision poskytuje aplikace v různých segmentech, například zdravotnictví, biologických vědách, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje ucelená a OEM řešení mikrokamer. Koncoví uživatelé, systémoví integrátoři nebo distributoři si mohou vybrat ze široké škály řešení ucelených produktů a komponentů zobrazovací technologie.
  • Security Solutions včetně kamer a rekordérů pro sledování, video interkomů a alarmů.
  • Visual System Solutions zahrnuje projektory a profesionální displeje. Panasonic nabízí nejširší řadu vizuálních produktů a s tržním podílem 37,20 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource >5klm (FR16, duben 2015 – březen 2016, mimo 4K & digitálního kina).

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global