Be Prague od poloviny května pomáhá hostitelům s administrativou

Cestovatelský startup Be Prague od inovační společnosti IdeaSense za hostitele od 17. května nově vyřizuje i administrativní povinnosti, jako je placení místních lázeňských nebo rekreačních poplatků a hlášení zahraničních hostů na cizinecké policii. Vše vyřeší při předávání klíčů ve své pobočce Be Prague na pražském letišti.

2018-05-17 10_54_14-BePrague _.png

Ze stánku na letišti Václava Havla se tak stala společná recepce pro krátkodobě pronajímané byty. Hosty tam přivítají, vyberou od nich peníze za ubytování, předají jim klíče a zapíšou je pro účely cizinecké policie. Kromě toho tam za hostitele vyřídí i papírování spojené s placením povinného místního a lázeňského poplatku. Be Prague jen na konci měsíce pošle hostiteli celkovou částku za poplatky spolu s platebními údaji.

„Administrativa spojená s krátkodobými pronájmy bytů trápí hlavně úřady. Hostitele často odrazuje  přehnaná byrokracie a úřady tak na nevybraných poplatcích tratí miliony korun. V Be Prague se to snažíme napravit a oběma stranám tuto situaci usnadnit,” říká CEO Be Prague Kateřina Holnová.

O IdeaSense

Společnost IdeaSense vznikla v roce 2012 a platí za leadera na trhu s inovacemi. Firmám z České republiky i zahraničí dodává inovace produktů, služeb a business modelů prostřednictvím Inovačních farem®. Tato metoda je postavená na Human Centered Design – metodice designování produktů či služeb, která vychází z hloubkového zkoumání nevyslyšených lidských potřeb (tzv. Jobs-To- Be-Done Theory, JTBD). IdeaSense je v České republice jediná společnost využívající prediktivní trhy ve vývoji a testování tržního potenciálu inovací. Klientům nabízí mimo jiné také zázemí v kulturní antropologii, což je klíčovým aspektem pro kvalitní etnografické výzkumy. V inovačním procesu spolupracuje s členy IdeaSense Advisory Boardu – špičkovými odborníky a osobnostmi, kteří jsou přítomni v každém realizovaném projektu IdeaSense.

Více informací na: www.ideasense.cz.