Finalistky soutěže KiK Tvář roku 2017 věnovaly dárky nemocným dětem, seniorům i zvířatům

Praha, 17. 5. 2018 – Obětavých žen, které jsou zcela oddané rodině, pomáhají přátelům, zvířatům i úplně cizím lidem, je v České republice opravdu mnoho. Společnost KiK se rozhodla tyto ženy prostřednictvím soutěže KiK Tvář roku ocenit a ukázat jejich sílu, která inspiruje okolí. Ve finále soutěže se tak sešlo osm jedinečných a odvážných žen, jimž jako poděkování za jejich obětavost věnovala firma KiK vedle dárkových poukázek i finance na podporu dobročinného projektu dle jejich vlastního výběru. Díky tomu mohly finalistky zakoupit užitečné dárky a zpříjemnit tak nemocným dětem a seniorům pobyt ve zdravotnických ústavech nebo potěšit opuštěné kočky.

Finalistky této soutěže jsou výjimečné ženy, které sdílí ochotu pomáhat druhým, ať už jde o vlastní rodinu, přátele, nebo neznámé lidi v nouzi. Všechny se tedy s nadšením zapojily do charitativní činnosti společnosti KiK – každá z nich si ve svém okolí vybrala projekt, kterému pomohla prostřednictvím peněžitého daru od KiKu v hodnotě 5 000 Kč. Finalistky tak v prodejnách této značky zakoupily užitečné a praktické dárky, kterými přispěly nemocným ke zpříjemnění jejich pobytu a zútulnění prostor ve zdravotnických a dalších ústavech, v nichž lidé a zvířata v obtížných situacích po určitou dobu pobývají.

Vítězka soutěže, Kateřina z Olomouce, se jako pravidelná dárkyně krve rozhodla pomoci nemocným dětem na Hemato-onkologické klinice v Olomouci. Protože plyšové hračky by pro děti s nízkou imunitou nebyly z hygienických důvodů vhodné, vybrala jim barevné skleničky a talíře, které dětem rozjasnily prostory jídelny. „Každá pomoc nad rámec našich možností je krok správným směrem. Tento projekt mi opět ukázal, že když se spojí lidé s dobrou myšlenkou, vzejde z toho krásná věc,“ uvedla Kateřina ke své volbě projektu.

Aleksandra z Prahy se v soutěži umístila na druhé příčce. Její volbou se stala Klinika dětského a dorostového lékařství VFN a 1. lékařské fakulty UK, kde byla dříve léčena její neteř. V KiK Aleksandra vybrala především věci pro kojence, které se rychle opotřebovávají – deky a přikrývky, ložní prádlo a oblečení. Svou volbu shrnula následovně: „Snažila jsem se dodat dětskému oddělení trochu barev a naděje. Snad se mi alespoň na malou chvíli podařilo zpříjemnit utrápené chvilky maminek, které jsou plné strachu o své děti ležící v nemocnici v mnohdy kritickém stavu.“

Na seniory směřovala svoji pomoc Edita pocházející z Henčlova, která v soutěži skončila na třetím místě. Sama je živoucím důkazem toho, že i přes nepřízeň osudu (bojuje s 90% nedoslýchavostí) lze úspěšně vychovávat děti a pomáhat ostatním. Její volba LDN Přerov byla jasná, neboť v tomto ústavu pobývala v minulosti její babička. Z KiKu poskytla seniorům deky, polštářky, pomůcky pro hygienu a také antistresové omalovánky a pastelky pro zkrácení dlouhých chvil. „Pomoc seniorům v LDN, kteří jsou často úplně sami bez příbuzných, mě velmi naplňuje a vnitřně posouvá dál,“ shrnula Edita své pocity.

Podobné pocity z pomoci potřebným sdílejí také ostatní finalistky soutěže KiK tvář roku 2017. Martina z Hrádku nad Nisou věnovala prostřednictvím KiKu oblečení a hračky organizaci pomáhající matkám samoživitelkám nazvané Tadeášek pomáhá, Pavlína z Chlumce zpříjemnila pobyt dětem v hemato-onkologické péči na Dětské klinice v Ústí nad Labem nákupem teplých dek, ložního prádla a dekorací. Další z finalistek, Kateřina z Chrásti, se naopak rozhodla pomoci opuštěným kočkám a koťatům v dočasné péči, kterým pořídila škrabadla, deky, misky nebo pamlsky. Tereza ze Šumperka pak soustředila svou pomoc na dětské oddělení JIP místní nemocnice, kterému v KiKu vybrala především deky a hračky pro děti do dvou let.