Hlídejme.cz přináší revoluci v hlídání dětí

Hlídejme je webová aplikace pro vzájemné hlídání dětí určená maminkám. Ty se díky aplikaci seznámí s hlídacími maminkami ve svém okolí a domluví se na hlídání dětí na střídačku. Jedná se tedy o službu za službu a maminky neplatí za jednotlivé hodiny hlídání. Díky tomu je hlídání dostupné i pro ty, kteří si nemohou dovolit soukromou školku, jesle nebo profesionální chůvu z agentury.

Maminky jsou ze služby nadšené. Spousta uživatelek Hlídejme jsou maminky na rodičovské, které chtějí zároveň pár hodin týdně pracovat, ale nechtějí vydělávat pouze na hlídání. “Při rodičovské si přivydělávám jako účetní, ale když si platím chůvu na jedno dopoledne v týdnu, stojí mě to dohromady měsíčně 2600Kč. Velká část toho, co si za měsíc vydělám pak zaplatím za hlídání. Pracuji sice hlavně protože mě to baví a chci se udržovat v obraze, ale když jsem objevila Hlídejme a našla si hlídací kamarádku, zůstane mi nyní měsíčně více peněz. Navíc se můj syn s novým kamarádem skvěle zabaví, takže i když zrovna hlídám já, je to vlastně větší pohoda. “, těší se z nového startupu hlídací maminka Aneta.

Nedostatek sociálního kontaktu může vyřešit hlídací kamarádka. Většina maminek v naší republice využívá možnosti být s dítětem na rodičovské dovolené do jeho 3 let věku. Je to tak správně, protože do tohoto věku se formuje velká část osobnosti dítěte a mělo by tak s matkou trávit nejvíce času. Na druhou stranu je to poměrně dlouhá doba a maminky, které ve svém okolí neznají jiné maminky s dětmi v podobném věku poté mohou trpět nedostatkem sociálního vyžití. I pro ně je Hlídejme určeno, protože je dokáže spojit s maminkami v okolí.

Hlídejme není jen pro maminky na mateřské a rodičovské dovolené. Spousta rodičů využívá možnost vzájemného hlídání také při vyzvedávání ze školky, školy nebo jako alternativu k dětským koutkům, když si potřebují něco v klidu zařídit. Maminka Tereza přiznává: “Od narození dcery jsme na sebe s manželem neměli příliš času. Dcera byla náročné miminko, ještě náročnější batole a o společné večeři při svíčkách se nám mohlo leda zdát. Na chůvu nám v rozpočtu nezbývaly peníze a babičky bohužel nemáme, a proto jsem byla nadšená, když jsem objevila Hlídejme. Seznámila jsem se díky tomu se skvělou maminkou, která navíc bydlí přes dvě ulice a nikdy dříve jsme se nepotkaly. Byly jsme spolu několikrát na hřišti, pak u mě doma na kávě a nyní se každý týden v úterý a čtvrtek střídáme na dvě hodiny v hlídání. Manžel si v tu dobu vždy udělá čas a trávíme celé dvě hodiny spolu. Je to pro nás jako znovuzrození a jsem za tuto možnost nesmírně vděčná.”.

“Vzájemné hlídání dětí je zcela revoluční služba, která může pomoci spoustě maminek. Mám vždy obrovskou radost, když mi maminky píší, že přesně něco takového hledaly a jsou se službou spokojené. To mě vždy žene kupředu vymýšlet stále nové funkce a nápady, jak Hlídejme vylepšit.”, říká Monika Moravčíková, zakladatelka Hlídejme a dodává: “Mým cílem je zajistit dostupnost vzájemného hlídání ve všech malých i velkých obcích v České Republice a umožnit tak maminkám, aby i s dětmi nezapomněly na sebe samé, na své koníčky a aby se mohly realizovat i mimo mateřské povinnosti. Děti a rodina jsou největším štěstím v životě, ale každá máma si zaslouží i čas, kdy se bude věnovat jen sama sobě.”.

Zaujal Vás tento projekt? Více informací naleznete na www.hlidejme.cz.

Registrace i veškeré služby Hlídejme jsou zcela zdarma.

O tom, jak jsou hlídací maminky ověřené a o dalších otázkách bezpečnosti se můžete dočíst v sekci Ověření a bezpečnost.