Hyundai Motorsport se postaví na start Rallye Portugalsko se čtyřmi vozy

  • Hyundai Motorsport se vrací do Evropy, kde se zúčastní se čtyřmi vozy Rallye Portugalsko, šestého podniku ze 13 soutěží Mistrovství světa v rallye FIA WRC 2018 (FIA World Rally Championship).
  • Hayden Paddon se vrací na startovní soupisku po bok jezdců Andrease Mikkelsena, Thierryho Neuville a Daniho Sorda a tým se bude snažit udržet své vedení v průběžném pořadí konstruktérů.
  • Soutěže v Portugalsku se zúčastní také jezdec programu HMDP (Hyundai Motorsport’s Driver development Program) Jari Huttunen, pro něhož to bude třetí podnik WRC2 letošní sezony.

Hyundai Motorsport se postaví na start Rallye Portugalsko se čtyřmi vozy. Šestý podnik Mistrovství světa v rallye FIA WRC 2018 (World Rally Championship) se uskuteční tento víkend jako druhá rallye ze čtyř šotolinových soutěží v řadě.

Tým Hyundai Motorsport vede průběžné pořadí v hodnocení konstruktérů s 15bodovým náskokem před týmem M-Sport Ford. Hyundai Motorsport v Portugalsku hodlá znovu bojovat o umístění na stupních vítězů, a navázat tak na svůj úspěšný vstup do letošní sezony.

Hayden Paddon se postaví na start soutěže WRC poprvé po svém pátém místě v únorové Rallye Švédsko. Za volantem vozů Hyundai i20 Coupe WRC se představí také tradiční sestava jezdců Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville a Dani Sordo. Všechny čtyři posádky měly příležitost testovat před soutěží, která bude podle očekávání dalším velmi těsným soubojem mezi továrními týmy WRC.

V souladu s pravidly WRC mohou o body pro tým Hyundai Motorsport bojovat pouze tři posádky, přičemž se počítají dvě nejlepší umístění z každého týmu. Tým Hyundai Motorsport již nominoval jezdce Mikkelsena, Neuville a Paddona. Čtvrtý vůz bude řídit Sordo.

Rallye Portugalsko zahrnuje 20 rychlostních zkoušek s celkovou délkou 358 km, rozložených do čtyř dnů. Jejich trasa je téměř identická s itinerářem loňského ročníku, v němž Hyundai Motorsport obsadil dvě místa na stupních vítězů. Program bude završen v neděli ráno strhující speciální rychlostní zkouškou Power Stage, legendární RZ Fafe, která se vyznačuje elektrizující atmosférou a představuje skvělé vyvrcholení náročné rallye.

Šéf týmu Michel Nandan k tomu uvedl: „Portugalsko bude naší nejhektičtější rallye sezony z hlediska přípravy vozů a činnosti týmu. Kvůli účasti čtyř vozů Hyundai i20 Coupe WRC budeme muset pracovat s ještě větším zápalem a cílevědomostí. Nebudeme si moci dovolit žádné chyby, protože naším cílem je další celkově skvělý týmový výkon. Vítáme Haydena a Seba znovu v našem týmu a jsme si jisti, že se jejich účast hned od začátku promítne do výsledkových listin. Všechny čtyři posádky testovaly před portugalským podnikem, abychom byli na další těsný souboj maximálně připraveni.“

Tým Hyundai Motorsport bude kromě čtyř vozů WRC zastoupen také v kategorii WRC2 dvojicí Jari Huttunen a Antti Linnaketo, posádkou programu výchovy mladých talentovaných jezdců HMDP. Finské duo se zúčastní své třetí soutěže v této sezoně po Rallye Švédsko a Rallye Mexiko, v nichž prokázalo povzbudivou rychlost a výkony. Při testech v Portugalsku si tato posádka zvykala na místní podmínky i na vůz, aby mohla o příštím víkendu předvést skvělé výkony.