České Radiokomunikace přicházejí s novinkou: zákazníkům nabízejí velkokapacitní archiv až pro 10 PB dat

Praha, 18. května 2018 – České Radiokomunikace (CRA) rozšiřují svou nabídku služeb pro ukládání dat. Nově zákazníkům nabízejí Long Term Archiv (dlouhodobý archiv). Jedná se o úložiště pro dlouhodobou archivaci dat, která zákazník nepotřebuje mít neustále k dispozici. Výhodou řešení jsou nízké náklady a extrémně vysoké zabezpečení dat proti poškození či ztrátě. V rámci těchto úložišť CRA mohou nabídnout prostor celkem až pro 10 PB dat. Služba je určena například pro kamerové záznamy, archivní spisy nebo televizní archivy. Zabezpečení této služby plně odpovídá požadavkům směrnice GDPR. Této služby již využili první zájemci, např. společnosti APEX gaming EUROPE a.s. nebo BONVER WIN, a.s., které provozují řetězce kasin, a zákon jim ukládá dlouhodobou archivaci kamerových záznamů.

„Při vývoji našich služeb bereme vždy ohled na poptávku zákazníků. I v tomto případě jsme vyšli vstříc potřebám ukládat data, která zákazníci potřebují mít z různých důvodů dlouhodobě uchována. Dat je stále větší množství a možnosti nejrůznějších úložišť jsou omezené. Proto se snažíme našim zákazníkům vyjít vstříc a naše služby inovujeme a prostor rozšiřujeme. Dlouhodobě pracujeme i na navyšování kapacit našich datových center a cloudových služeb,“ říká Miloš Mastník, obchodní ředitel CRA.

Long Term Archiv nabízí prostor pro data, ke kterým zákazníci nepotřebují mít neustálý přístup a je třeba je archivovat. Data jsou primárně uložena na NAS (Network Attached Storage), zálohována jsou páskovými systémy, a to rovnou do více lokalit. V CRA je záloha umístěna ve dvou pražských lokalitách – na Žižkově a Strahově. Pokud má zákazník zájem, může si data zároveň uchovávat i ve své vlastní lokalitě. V rámci tohoto úložiště zákazníkům může uchovávat až několik PB dat.

Long Term Archiv je vhodný pro kamerové záznamy (např. kasina jsou povinna uchovávat záznamy z monitorovacích zařízení po dobu 2 let), dále pro medicinská data (záznamy z magnetických rezonancí, RTG snímky, apod.), archivní spisy (se zákonem danou lhůtou archivace) nebo archiv televizních pořadů v rámci digitalizace archivu.

Stejně jako v případě dalších služeb CRA jsou data uložená v rámci Long Term Archivu šifrována a zabezpečení dat odpovídá směrnici pro oblast citlivých a osobních dat – GDPR, která vejde v platnost 25. května 2018.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA, vše o produktech, interaktivně na jednom místě: