Prasátku zvoní hrana: Dětský účet je výhodný i pro rodiče

Praha, 22. května 2018 – K nově otevřenému účtu mKonto pro děti nyní mladí klienti dostanou zajímavé dárky. Produkt však přináší celou řadu dalších benefitů pro děti i jejich rodiče.

Pokud si do 21. července u mBank zažádáte o otevření mKonta pro děti, získáte k němu dva příjemné benefity. Při zřízení účtu dostane nový klient na pobočce mBank dárek, popsocket v atraktivním designu. Další pozornost má formu finančního příspěvku: pokud budete na dětský účet pravidelně vkládat libovolnou částku, mBank vašemu dítěti pošle stejnou sumu do 100 korun měsíčně v celkové výši až 300 korun.

„Vlastní účet je nejlepší cestou, jak naučit děti finanční samostatnosti. S mKontem pro děti se váš potomek také seznámí s ovládáním internetového bankovnictví a mobilní aplikace,“ vysvětluje Veronika Kalátová, která má v mBank na starosti produkty pro děti. „Stojí za zmínku, že velká většina českých rodičů otevírá svým dětem účet až od osmého roku věku – konkrétně v případě našeho produktu se jedná o 69,9 procent.“ Dítě přitom má na mKonto pro děti jen pasivní přístup, tedy může nahlédnut na účet a přesouvat peníze mezi vlastními účty. Plnohodnotně ovládat dětský účet mohou jen rodiče.

Účet mKonto pro děti je určen dětem od narození do 15 let. Lze k němu otevřít až 4 spořicí účty eMax Plus se zvýhodněným úrokem, které si mladý střadatel může i sám pojmenovat. Ovšem také zákonný zástupce nezletilého klienta si k mKontu pro děti může zřídit zvýhodněný spořicí účet pro sebe.

Více o finanční výchově dětí najdete na www.financnizralost.cz.

O mBank:

mBank je inovátorem v oblasti internetového a mobilního bankovnictví v České republice a během deseti let se pro její služby rozhodlo již více než 650 000 klientů. V roce 2017 mBank získala 7 ocenění v soutěži Zlatá koruna, přičemž si odnesla také vítězství pro mKonto a mKonto Business v obou hlavních kategoriích, v Ceně veřejnosti a v Ceně podnikatelů. Mezi produkty mBank patří kromě osobních a spořicích účtů také kreditní karty, spotřebitelské půjčky a hypoteční úvěry. V České republice působí mBank jako organizační složka mBank S.A., která je členem skupiny Commerzbank.