British Airways nabídne první přímé spojení mezi Evropou a Durbanem

Cestujícím, kteří chtějí příští zimu uniknout zkracujícím se dnům a dlouhým zimním večerům, nabízí British Airways nový přímý let z Londýna do jihoafrického Durbanu. Služba se stane jedinou stálou linkou mezi Evropou a touto destinací.

Praha, 23. května 2018: Od 29. října si budou moci zákazníci British Airways vychutnávat surfování podél známého plážového úseku Zlatá míle, který je oblíbenou destinací nejen surfařů, objevovat zelené zahradní provincie a užívat si sluncem zalité pláže. Letecká společnost totiž zavedla přímé lety z Londýna do velkolepého jihoafrického města Durban. Nová linka do jednoho z největších měst Jižní Afriky bude létat třikrát týdně z letiště Heathrow.

Lety budou operovány nejnovější flotilou British Airways Boeingem 787-8 a letový řád počítá s ranním příletem do Durbanu a večerním do Heathrow. Nová linka je součástí pětiletého investičního plánu British Airways ve výši 4,5 miliardy liber, v rámci kterého se společnost zaměřuje na zkvalitnění služeb pro své zákazníky.

Durban patří mezi destinace, které se vyznačují parnými léty a mírnými zimami, a kam se dá cestovat po celý rok. Pro Jihoafričany je toto místo dlouhodobě nejvyhledávanějším cílem pro dovolenou a brzy se stane snadno dostupné i pro mezinárodní návštěvníky.    

Alex Cruz, generální ředitel British Airways, uvedl: „Durbanská teplá voda, horká léta a klidné pláže dělají z tohoto pobřežního města místo pro ideální dovolenou. Durban je vstupní bránou do mnoha přírodních rezervací, parků a k historickým památkám. Navíc je vyhlášené i díky skvělé kuchyni a umělecké scéně. Bezpochyby je to jedno z měst, které stojí zato navštívit, ať už kvůli kultuře, nebo dobrodružství.  

„Durban je rovněž domovem nejrušnějšího přístavu v Jižní Africe a současně velkého průmyslového centra. Nová trasa tak zajistí další důležité spojení mezi Velkou Británií a regionem, což uvítají především klienti cestující za obchodem.“

Sihle Zikalala, ministr pro hospodářský rozvoj, cestovní ruch a životní prostředí, řekl: „Jsme hrdí na to, že můžeme město Durban představit světu prostřednictvím nové přímé linky společnosti British Airways. Možnost cestovat do provincie KwaZulu nabídne obrovský potenciál v podobě příležitostí jak v cestovním ruchu, tak v obchodních záležitostech.  

„Velká Británie a KwaZulu-Natal sdílejí velmi bohatou historii a nás těší, že můžeme díky zavedení nového spojení náš vztah opět oživit. Investiční a obchodní příležitosti, které přímý let mezi Durbanem a Londýnem představují, nepochybně přispějí k rozvoji naší ekonomiky.“

Letenky různých kategorií je možné zakoupit na www.ba.com. Cestující mohou navíc při platbě využít bodů Avios z věrnostního programu a snížit si tak cenu letenky.

Víkendového průvodce s tipy, co se dá v Durbanu podniknout, naleznete na:  https://www.britishairways.com/en-gb/destinations/durban/durban-weekend-guide.

O British Airways

British Airways (BA) je největší britskou leteckou společností, která létá do více než 180 destinací po celém světě. Je jednou z pouhých deseti společností, jež létají do všech pěti obydlených kontinentů planety, včetně Austrálie. Za více než 90 let své historie přepravili BA zhruba 1.2 miliard zákazníků. Ročně přepraví přibližně 40 milionů zákazníků. British Airways své lety operují z největšího evropského letiště Heathrow, letiště Gatwick a také letiště London City, odkud mimo jiné vypravují dvakrát denně svou business linku do New Yorku, na letiště JFK.

Čeští zákazníci mohou služeb British Airways využít na lince z Prahy do Londýna, která je v rámci letního letového řádu operována z Terminálu 3 londýnského letiště Heathrow a zpět z Terminálu 1 Letiště Václava Havla Praha. Od 29. října 2017 operují British Airways také zcela novou přímou linku mezi Letištěm Václava Havla Praha a letištěm London City. Více informací na www.ba.com.  

Minulý rok oznámila společnost British Airways investici ve výši 4,5 miliardy liber za účelem zkvalitňování služeb pro své zákazníky. V příštích pěti letech bude investiční program zahrnovat:

  • 72 nových letadel, včetně čtyř nových typů: Airbus A350, Boeing 787-10 a NEO (nová varianta motoru) varianty Airbus A320 a 321;
  • Nové interiéry pro 128 letadel ve stávající flotile;
  • Elektrická zásuvka v sedadlech pro cestující ve všech kabinách;
  • Vylepšené stravování pro cestující v ekonomických třídách na dálkových letech
  • Zavedení rychlého wifi připojení ve všech kabinách pro krátké i dlouhé lety

www.ba.com