MOKATE úspěšně chrání svá data s Acronis Backup 12.5

Řešení s integrovanou aktivní ochranou proti ransomwaru umožnilo zvýšit úroveň zabezpečení podnikových dat a eliminovat ransomwarovou nákazu

 

Praha, 23. května 2018Acronis, celosvětový lídr hybridních cloudových řešení ochrany dat, oznámil, že společnost MOKATE Czech, výrobce kávy a pochutin na českém trhu, implementovala a úspěšně zprovoznila Acronis Backup 12.5, řešení podnikového zálohování s aktivní ochranou proti ransomwaru. Řešení, které dodala firma ALGORIT CZECH jako partner Acronis v České republice, zvýšilo úroveň zabezpečení podnikových dat a umožňuje chránit společnost před ransomwarovými útoky.

Předtím společnost zálohovala pouze data v rámci lokální sítě, s příchodem řešení Acronis zálohuje podle schématu tzv. geografické zálohy a pravidla 3-2-1, tedy tři kopie dat alespoň na dvou různých typech médií a s jednou kopií fyzicky mimo firmu. V MOKATE nasadili řešení Acronis Backup 12.5 Standard Workstation (pro zálohování stanice) a Acronis Backup 12.5 Standard Virtual Host (pro zálohování virtuálních strojů).  Po nasazení a testování různých variant došlo k ostrému nasazení v únoru 2018.

„Jsme výrobní podnik, jsme schopni vyrobit a dovézt zboží fyzicky, ale v dnešním světě, kde máte vše napojené na informační systém a elektronickou výměnu dokumentů se bez výpočetní techniky neobejdete,“ řekl Ondřej Čech, Senior IT Technik/Specialista v MOKATE Czech. „V případě vyřazení klíčových serverů s informačním systémem je krátkodobý výpadek v řádu jednotek hodin zvládnutelný, ale pokud bychom se bavili o desítkách hodin až několika dnů, může to být velmi vážný problém. A proto jsme zvolili řešení Acronis Backup, které je zárukou rychlé a spolehlivé obnovy dat.“

Na řešení Acronis Backup 12.5 firma oceňuje zejména jeho funkčnost, jednoduché centralizované ovládání a lokální podporu ze strany Acronis. Řešení navíc pomohlo ochránit před napadením ransomwarem, když funkcionalita Active Protection integrovaná v zálohovacím řešení zastavila proces šifrování dat a umožnila rychlou obnovu zasažených dat ze zálohy, bez narušení provozu.  

Do budoucna firma plánuje rozšíření i na další pobočky v ČR, na Slovensku a v Maďarsku.

O společnosti MOKATE

MOKATE je rodinná firma s mateřskou základnou v Polsku, kde vyrábí instantní výrobky a čaje. V České republice pracuje přes 250 zaměstnanců a praží se zde káva a vyrábí oplatky, sušenky, piškoty a perníky. Společnost prodává vlastní značky a vyrábí velkou část privátních značek pro řetězce. Celá skupina MOKATE čítá cca 2 500 zaměstnanců. Více na www.mokate.cz.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.