Nový Philips 436M6VBPAB je první monitor na světe s certifikací VESA DisplayHDR™ 1000

 

Nedávno představený Philips 436M6VBPAB určený pro konzolové hraní je prvním monitorem na světě, který asociace Video Electronics Standards Association (VESA®) oficiálně certifikovala na standard DisplayHDR™ 1000

 

Praha, 23. května 2018 – Společnost MMD s hrdostí oznamuje, že nedávno představený monitor Philips 436M6VBPAB byl asociací Video Electronics Standards Association (VESA®) certifikován, jako vůbec první monitor na světe, na standard DisplayHDR™ 1000. Certifikace jenom potrhuje jedinečné zobrazovací vlastnosti novinky, díky vynikajícímu jasu, hlubokému kontrastu a zářivým barvám.

Nový 4K 43palcový monitor Philips je prvním modelem nové Momentum série. Díky svému inovativnímu designu byl již oceněn cenou Computex d & I Award 2017 od IF a cenou Red Dot: Product Design 2017. A teď se navíc může pochlubit věhlasnou VESA DisplayHDR™ 1000 a UHDA certifikací, která potvrzuje předsevzetí MMD přinášet na trh produkty schopné naplnit i ty nejnáročnější požadavky zákazníků.

Zisk této certifikace umožnil nový testovací nástroj VESA DisplayHDR Test-Pro. Tento nástroj umožňuje uživatelům ověřit si proklamované schopnosti monitorů včetně jasu, barevnosti a kontrastu pro High Dynamic Range (HDR) panely notebooků a běžných monitorů, postavený na přísných specifikacích VESA testů. Do dnešních dní byly pomocí nové metody otestovány a uvedeny na trh desítky panelů napříč třemi výkonovými stupni (DisplayHDR™ 400, 600 a 1000). Pro získání certifikace musí monitor projít třemi testy luminance, dvěma měřeními kontrastu, barevným testováním gamutů BT.709 a DCI-P3, testem bitové hloubky barev a testem HDR odezvy. Pouze Philips 436M6VBPAB zatím dosáhl na nejvyšší stupeň, díky naplnění požadavků na 8+2 bitové barvy, pokrytí BT. 709 99%, DCI-P3 90%, jasu „centrální vrchol“ 1000 nitů, jasu „celá plocha“ 600 nitů a „tmavá plocha“ 0,05 nitů.

„Dosažení tohoto standardu potvrzuje závazek MMD přinášet na trh nejmodernější technologie pro rychle rostoucí počet zákazníků na trhu domácí zábavy a konzolového hraní,“ komentoval Stefan Sommer, ředitel pro marketing & byznys management pro Evropu. „Série Momentum zaplňuje mezeru v produktovém portfoliu monitorů Philips a jsme nadšeni, že jsme na trh uvedli jako první monitor s DisplayHDR™ 1000 certifikací,” doplnil Sommer.

Monitor, určený zejména pro konzolové hráče, je skutečným poutačem díky svým rozměrům a specifikacím. Díky parametrům a technologiím jako je 4K UHD rozlišení (3840 x 2160 bodů při 60Hz), odezva 4 ms GtG se SmartResponse,  Adaptive Sync a mód Low Input Lag je bezproblémové hraní zaručeno. Technologie Quantum Dot a Ultra-Wide Color nabízí pokrytí 97,6 % standardu DCI a 103 % NTSC gamutu, 103,64 PPI, C/R se rovná 4000:1 a již zmíněný jas schopný dosáhnout až 1000 nitů. Měnitelné podsvícení Ambiglow, funkce MultiView, DTS Sound ozvučení a dálkový ovladač z monitoru dělají perfektní zařízení pro domácí zábavu.

Více informací o DisplayHDR™ specifikacích a nástroji DisplayHDR Test-Pro jsou dostupné na stránce www.displayhdr.org.

O společnosti MMD

Společnost MMD byla založena roku 2009 na základě licenční smlouvy mezi společnostmi Philips a TPV. Společnost MMD je 100% ve vlastnictví koncernu TPV. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů Philips na světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů. MMD je společnost s mezinárodní působností, její hlavní sídlo je na Taiwanu. Centrála pro střední a východní Evropu sídlí v Praze. Prostřednictvím sítě místních prodejců a distributorů MMD spolupracuje se všemi hlavními IT distributory a prodejci výpočetní techniky. Designová a vývojová centra společnosti sídlí také na Taiwanu. www.mmd-p.com.