Časopis ABC zve na rodinný festival Páni kluci

Již tento víkend 26. – 27. 5. proběhne v Národním zemědělském muzeu v Praze festival časopisu ABC pro celou rodinu – Páni kluci. A rozhodně nepůjde o akci pouze pro dobrodružné rošťáky, na své si přijdou i holky.

Páni kluci startují v sobotu 26. 5. v 10:00 v budově Národního zemědělského muzea. Zábava bude probíhat i v přilehlých venkovních prostorách. Časopis ABC vybral ze všech možných témat, kterým se za poslední roky věnoval, ta nejzajímavější, a tak se malí objevovatelé mohou těšit na velice pestrý program.

Objevovat mohou svět virtuální reality, vyzkouší si postavit vlastního robota, proletí se s drony, změří síly se závodními simulátory, zkusí 3D tisk nebo dabing oblíbených pohádek. Pro sportovně založené děti bude připravena lukostřelba nebo střelba z praku. Na své si přijdou i malí milovníci umění – budou moci objevovat obrazy starých mistrů nebo si vyzkouší kresbu komiksového hrdiny.

Program, stejně jako časopis ABC, je koncipován tak, aby kromě zábavy děti spoustu nových věcí i naučil a prakticky ukázal. Se „zvědátorem“ Martinem Rotou mohou kluci a holky vyzkoušet vědecké experimenty, připravena bude i chemická laboratoř. S paleontology si zas odlijí vlastního trilobita, taje své práce jim odhalí profesionální archeologové. Připravena bude soutěž o ceny, v níž děti prozkoumají každičký kout muzea. A kromě toho se třikrát denně bude losovat tombola.

Páteří programu festivalu bude pódium ABC, kde se vystřídají zajímaví hosté s krátkými přednáškami. Zároveň se s nimi budou děti moci osobně setkat v jejich stáncích ve vnitřních prostorách muzea i před muzeem. Chybět nebude ani redakce časopisu ABC.

Páni kluci nezapomínají ani na nejmenší, pro které bude připraveno patro se skákacími hrady, soutěžními úkoly a koutek s časopisy Sluníčko, Mateřídouška a Maminka. Samozřejmostí je food court s dobrotami od partnerů akce, které budou k zakoupení během obou dnů.  

Děti do 18 let mají vstup do muzea zdarma, dospělí zaplatí snížené vstupné jen 50 Kč, venkovní atrakce jsou zdarma pro všechny návštěvníky. Festival probíhá oba dny ve stejnou dobu: 10:00–17:00 hod.

Kompletní program na www.pani-kluci.cz.

CZECH NEWS CENTER a.s. je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje téměř 3,3 milionu čtenářů tisku a více než 7 milionů návštěvníků internetu. Desítky tisíc dalších využívají ostatní digitální produkty a aplikace CNC.