Správci sítí z Česka i Slovenska načerpají nové zkušenosti v Brně

Praha, 25. května 2018 – Stále je možné se registrovat na první komunitní setkání československých správců sítí CSNOG (Czech and Slovak Network Operators Group), které se uskuteční 11. a 12. června v Brně. Kompletní program včetně registračního formuláře a dalších informací je k dispozici na adrese https://csnog.eu.

Tématy setkání bude i systém doménových jmen, internetové propojování na úrovni propojovacích uzlů, nebo nové nástroje v síťové bezpečnosti a telekomunikacích. Na úvod prvního dne vystoupí Richard Sheehan ze společnosti Facebook s příspěvkem věnovaným aktivnímu monitorování sítě nejen standardními nástroji, ale také díky zkušebnímu provozu. Rozdíl mezi novou větví směrovacího démona BIRD 2.0.x a větví 1.6.x představí výkonný ředitel sdružení CZ.NIC Ondřej Filip. V odpolední části setkání zástupce ČTÚ Karel Holek ukáže vizualizaci výsledků měření pokrytí a technický ředitel sdružení CZ.NIC Zdeněk Brůna se zaměří na zvýšení bezpečnosti provozu DNS pro doménu .cz.

Druhý den CSNOGu otevře Tomáš Košňar ze sdružení CESNET se zamyšlením nad možnými limity architektury připojení pro kritické služby. Karel Tomala z ČTÚ seznámí publikum s nově budovanou měřící infrastrukturou, která v současnosti vzniká pro účely kontroly a ověřování vybraných parametrů datových služeb poskytovaných koncovým účastníkům v mobilních a pevných sítích. Viktor Kustein a Jan Horák ze společnosti Gransy upozorní na rizika možnosti zneužití domén, přičemž svou přednášku doplní statistikami týkajících se českého a slovenského prostředí. V odpolední části programu se také mimo jiných představí Ondřej Surý z ISC nebo Pavel Šnajdr z vpsFree.cz.

Bližší informace o programu jsou k dispozici na webu https://csnog.eu, kde naleznete i registrační formulář.