Společnost QNAP představuje bezdrátový adaptér QWA-AC2600, který dokáže ze zařízení NAS či počítače s Ubuntu udělat přístupový bod pro další bezdrátové klienty

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 28. května 2018 – Společnost QNAP® Systems, Inc. (QNAP) dnes představila nový bezdrátový adaptér QWA-AC2600, který dokáže zvýšit flexibilitu při zavádění NAS a potenciálních dalších využití NAS. QWA-AC2600 je 2,4/5GHz bezdrátový adaptér typu DBDC (Dual Band Dual Concurrent), 4 x 4 MU-MIMO (více uživatelů MIMO) s rozhraním PCI Express a vybaven dvěma NIC Qualcomm QCA9984, které podporují rychlosti až 2533 Mb/s.

Joan Hsieh, produktová manažerka společnosti QNAP, prohlásila: „Bezdrátový adaptér QWA-AC2600 dokáže z počítače se systémem Ubuntu/Linux nebo zařízení QNAP NAS udělat přístupové body, aby poskytovaly vyšší flexibilitu při používání a více potenciálních aplikací. Do jednoho počítače se systémem Ubuntu/Linux nebo zařízení QNAP NAS lze nainstalovat více adaptérů QWA-AC2600 pro flexibilní zavádění a rozšíření výkonu bez nutnosti řešit změť síťových kabelů.“

Produkt QWA-AC2600 lze používat s počítači se systémem Ubuntu/Linux nebo zařízeními QNAP NAS při tvorbě bezdrátových přístupových bodů, aby další bezdrátová zařízení měla přímý přístup k datům na NAS, čímž se sníží provoz z primární bezdrátové základní stanice. Ideální scénáře zahrnují zavedení IoT (Internet věcí), video dozorování a další. Adaptér QWA-AC2600 lze používat v zařízení QNAP NAS s aplikací WirelessAP Station a pomocí aplikace Síťový a virtuální přepínač lze umožnit pokročilé funkce jako DHCP a NAT.

Klíčové specifikace

QWA-AC2600: Rozhraní PCIe 2.0 x1, IEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2,4/5 GHz DBDC, 4 x 4 MU-MIMO, max. 2533 Mb/s, odpojitelné antény, s magnetickou základnou podstavce a držákem s úplnou výškou a specializovaným držákem (pro vybrané QNAP NAS)

Dostupnost

Nové zařízení QWA-AC2600 je nyní k dispozici k zakoupení. Další informace můžete získat a na kompletní produktovou řadu QNAP NAS a periferních zařízení se můžete podívat na stránkách www.qnap.com.