Motorky si čím dál více půjčují ženy. Na prázdniny zbývají poslední kusy!

Bezstarostné jízdy alpskými průsmyky nebo výlety do Itálie či východní Evropy. Tyto motorkářské kratochvíle už zdaleka nejsou jen výhradní záležitostí mužů. Motorky a skútry si čím dál více půjčují také ženy. „Velmi nás těší, že se rapidně zvýšil zájem z jejich řad. Dámské jízdy začínají být běžnou záležitostí,“ prohlásil Martin Blažek, šéf Motopůjčovny BARTH, která jako jediná v České republice nabízí nové nebo zánovní motocykly.

Nejen muži hledají nové atraktivní volnočasové aktivity. Například do motopůjčovny v Pardubicích chodí neustále více žen – motorkářek. „Typickým příkladem jsou  třeba dvě až tři ženy, které si vyberou motorky na společně strávený víkend. Nebo si dokonce jedna odvážná žena, které do té doby neměla naprosto žádné zkušenosti, vybrala skútr Yamaha NMAX 125. Za týden najela skoro 2500 kilometrů po Rakousku a Slovinsku,“ popisoval Martin Blažek z Motopůjčovny BARTH.

V současné době se v mnohem větším měřítku, než tomu bylo v minulosti, organizují dámsky jízdy a srazy na motorce, do motorsportu proniká čím dál více závodnic. Stačí se podívat například na startovní listinu letošní Dakarské rallye. „V nejbližší budoucnosti se právě na ženy chceme více zaměřit a zařadit pro ně do půjčovny více vhodných modelů,“ doplnil Blažek z Motopůjčovny BARTH. Ta už funguje čtvrtým rokem a letošní sezona bude patrně nejúspěšnější. Často se stává, že na víkend je 80% až 90% procent motorek zapůjčeno.

Také na začátek prázdnin je více než polovina  nabízených motocyklů a skútrů zadaných. „Zejména  první dva týdny mají lidé díky svátkům více volna, a na tyto termíny máme již velké množství rezervací. Podobně jsme na tom o prázdninových víkendech,“ tvrdil Martin Blažek, šéf z Motopůjčovny BARTH, která letos připravila 14 nových či předváděcích strojů od předních výrobců jako Yamaha, Triumph, BMW, Ducati či KTM. Ceny půjčovného začínají od 590 Kč za den.

Rezervační kalendáře motocyklů a skútrů z nabídky  Motopůjčovny BARTH najdete zde: www.motopujcovna.cz/nabidka-motocyklu/list/. „Ze zkušeností mohu doporučit, aby potenciální zákazníci neotáleli. Již nyní  se rychle plní rezervace na celé prázdniny,“ doporučuje Michal Burkoň, výkonný ředitel Autocentra BARTH, které se zaměřuje také na půjčování aut a karavanů.

Více o Motocentru a Motopůjčovně BARTH zde: www.motocentrum-barth.cz, www.motopujcovna.cz

O skupině BARTH

Skupina BARTH, a. s., působí na trhu od roku 1994 se sídlem v Pardubicích. Její součástí jsou Autocentrum BARTH (významný autorizovaný prodejce a provozovatel servisních služeb vozů Volkswagen, Škoda, Seat, Audi, Kia, Peugeot, Fiat a Honda), Motocentrum a Motopůjčovna BARTH (prodej a servis motocyklů značky Yamaha a motopůjčovna), BARTH Media (reklamní a marketingová agentura), BARTH Caravan (půjčovna obytných vozů), BARTH Rent (půjčovna vozidel) a závodní tým BARTH Racing, který se účastní slavné Rallye Dakar. Skupina BARTH zaměstnává přes 230 lidí a dosahuje ročního obratu přes 3 miliardy korun.

Další podrobnosti zde: www.autocentrum.cz, www.barth.cz