Ano, šéfe! končí, Pohlreich na Primě ale nikoli

Gastronomická show Ano, šéfe!, která se za dobu svého vysílání stala skutečně kultovní, spěje do svého finále. V těchto dnech se natáčí její poslední díly, které diváci uvidí na svých obrazovkách. Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jemuž dnes ve světě gastronomie neřekne de facto nikdo jinak než Šéf, ale na Primě rozhodně nekončí.

Ano, šéfe! – pořad, který si od samého začátku kladl za cíl pozvednout gastronomii v Česku a který si u diváků získal značnou popularitu, spěje do svého velkého finále. Zdeněk Pohlreich zachraňoval v průběhu téměř 10 let nejrůznější upadající či nefungující gastronomická zařízení. Nouze nebyla o humor a vtipné hlášky, z nichž některé se staly doslova legendárními. Ano, šéfe! se začalo natáčet v roce 2008 a poprvé se Ano, šéfe! objevilo na obrazovkách v roce 2009. V těchto dnech Zdeněk Pohlreich podniká své poslední spanilé jízdy po Čechách a Moravě a natáčí poslední díly této primácké stálice. Na obrazovkách Primy ale Zdeněk Pohlreich rozhodně nekončí. „O Zdeňku Pohlreichovi v nadsázce říkáme, že je naším rodinným stříbrem, a my rozhodně nemáme v plánu se o něj připravit. Jen jsme v tomto případě vyhověli Zdeňkovu přání – v nejlepším přestat. Ano, šéfe! tedy opravdu spěje do svého finále, ale se Zdeňkem chystáme nový pořad, o kterém budeme jeho fanoušky včas informovat. A rozhodně se nikdo nemusí bát, že bychom neodvysílali premiérové díly, které se ještě nyní připravují,“ říká Marek Singer, generální ředitel Prima Group, a pokračuje. „Ano, šéfe! bylo od začátku postavené na osobnosti Zdeňka Pohlreicha. Proto s jeho odchodem tento pořad na Primě končí. Najít za Zdeňka náhradu je v podstatě nemožné, a tak jsme se o to ani nesnažili. Zdeňkovi patří náš obrovský dík,“ uzavírá Marek Singer.

„Všechno má svůj začátek, ale i konec. A já si stojím za tím, že v nejlepším se má přestat. Proto jsem rád, že mi Prima vyšla vstříc a na konci jsme se dohodli. Ano, šéfe! mám určitě spojené s mým prvním setkáním s televizním světem, ale také s někdy až neuvěřitelnými lidskými příběhy a osudy. A na některé se fakt zapomenout nedá,“ říká o konci kultovního pořadu sám hlavní protagonista Zdeněk Pohlreich.

Nicméně Prima boj o lepší úroveň české gastronomie rozhodně nevzdává. V současnosti chystá další novinku s restauratérkou Jitkou Pagana a jejím italským synem Santem. Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám, ale budou moci i nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna. Ten je plný humoru a emocí, což je určitě dáno i tím, že Jitka se před mnoha lety provdala na Sicílii a Santo jako správný italský syn své matce na jedné straně neodporuje, přitom však má svoji hlavu plnou nápadů. Jitka je dlouholetou majitelkou oblíbené restaurace a Santo má bohaté zkušenosti s tím, jak má servis v kvalitní gastronomii vypadat.