Světlo pro motorkáře v úrovni očí řidičů aut, které přivolá při nehodě pomoc

Být dobře viděn v silničním provozu i za snížené viditelnosti – to je nejdůležitější prvek pasivní bezpečnosti všech motorkářů. Nové světlo Cosmo moto, které je určeno pro montáž na přilbu, přidává k vynikající viditelnosti další unikátní vlastnosti, z nichž vyčnívá možnost automatického přivolání pomoci v případě nehody s udáním přesných souřadnic incidentu.

Brno, 30. května 2018 – Společnost Satomar, distributor vybraných produktů z oblasti komunikačních a informačních technologií, představuje na našem trhu Cosmo moto – speciální odnímatelné světlo pro motorkáře. Nové moto světlo je určeno pro montáž na přilbu, což zajišťuje jeho umístění v úrovni očí řidičů. Energií ho až na 8 hodin provozu zásobuje vestavěná dobíjecí baterie, a kromě permanentního nočního či denního svícení zajišťuje automatickou funkci brzdového světla, které řídí vestavěný citlivý tříosý akcelerometr. Ten společně s gyroskopem dokáže detekovat také nehodu a v případě, kdy po ní nezaznamená pohyb přilby po dobu 60 sekund, pošle ve spolupráci s příslušnou aplikací ve smartponu SOS zprávu s uvedením přesné GPS lokace na všechny předem určené kontakty. Světlo je k dostání ve třech barvách – lesklé černé, matné černé a lesklé bílé.

Moto světlo Cosmo moto obsahuje dvě části. První tvoří magnetická základna určená k pevné montáži na přilbu a druhou je samotné vodě odolné světlo vyrobené z pevného polykarbonátu. Oba komponenty se prodávají i samostatně, takže jedno světlo lze používat ve spojení s více přilbami. Pevné uchycení k přilbě zajišťuje silný magnet a výbornou viditelnost zprostředkovávají vysoce svítivé LED diody. Světlo nabízí tři možnosti svícení – denní režim, kdy zajišťuje pouze funkci brzdového světla, režim trvalého svícení současně s intenzivním efektem během brzdění a výstražné světlo, které lze použít pro upozornění účastníků silničního provozu na nebezpečí. Pro snadné zapnutí světla stačí poklepat dvakrát na světlo. Komunikaci s příslušnou aplikací, s jejíž pomocí lze nastavovat režimy a která zároveň zajistí rozeslání SOS zprávy v případě nehody pomocí SMS, emailu či WhatsUp, zprostředkovává vestavěné rozhraní Bluetooth 4.0. Dobití baterie do plné kapacity pomocí běžného Micro USB konektoru trvá 2,5 hodiny.

Moto světlo Cosmo moto je na našem trhu dostupné na oficiálních českých stránkách MotoSvetlo.cz, na e-shopu Superveci.cz a prostřednictvím dalších prodejců nyní za zaváděcí cenu 2 990 Kč (3 190 v matném černém provedení). Magnetická základna, která je určena pro pevnou montáž na přilbu, stojí 590 Kč.

O společnosti Satomar
Společnost Satomar se již šestým rokem zabývá dovozem, prodejem a distribucí mobilních telefonů, tabletů a dalších elektronických zařízení či příslušenství. Za dobu svého působení uvedla na trh úspěšně produkty značek Revogi, Deveroux, Livall, ChatSIM, LCD tablety Ainol či Pipo, elektronické zápisníky Boogieboard, mobilní telefony Cube 1, Cubot nebo Oukitel, dětské hodinky s GPS Abardeen, počítačové příslušenství pod vlastní značkou Beik či minipočítače Remix. Kromě toho se společnost soustředí i na OEM výrobu pro své partnery.