Firma Strunal Schönbach oznámila změnu na pozici CEO

Praha, květen 2018 – Společnost Strunal Schönbach s.r.o., přední evropský výrobce houslí, viol, čel, kontrabasů a kytar s více jak 300letou tradicí výroby a obchodních aktivit po celém světě, oznámila změnu na pozici CEO. Té se nově ujal Lukáš Mikeska, který přichází ze společnosti Silverline. Ta mimo jiné stojí za firmou Strunal Schönbach.

Lukáš Mikeska vystřídal v pozici CEO Davida Hůlu, který funkci opustil po dohodě ze zdravotních důvodů. Lukáš Mikeska bude pokračovat v nastavené strategii s orientací na zahraniční trhy jako USA, Rusko, Čína, Mexiko nebo Německo. Chybět nebude ale ani podpora domácího trhu. „Nabíráme postupně směr vpřed, ale samozřejmě po krušných časech, kterými si firma prošla. Děláme skutečně dílčí kroky a vše stavíme prakticky od píky znovu, co se týče domácího i zahraničního obchodu. Prohlubujeme obchodní činnost směrem na základní umělecké školy a hledáme nové obchodní možnosti, abychom drželi zejména kurz stabilizace firmy,“ komentuje převzetí pozice CEO Lukáš Mikeska. „Chtěl bych poděkovat Davidovi Hůlovi za odvedenou práci a přeji mu hodně úspěchu v dalších kariérních krocích,“ dodává Mikeska. Firma rovněž prochází řadou jednání s novými partnery, jejichž další investice budou pro rozvoj a stabilizaci firmy klíčové: „Jednáme s řadou partnerů o možném vstupu do firmy, což je pro nás nyní priorita, vytvořit kvalitní finanční zázemí, které dovolí vrátit silnou pozici Strunal Schönbach na mezinárodním trhu strunných nástrojů,“ uzavírá Lukáš Mikeska.  

Ondřej Kubart Obchodním ředitelem

Lukáš Mikeska po svém zvolení nově jmenoval Obchodním ředitelem Ondřeje Kubarta. Ondřej Kubart dosud zastával ve firmě pozici obchodního referenta. Ondřej Kubart je zodpovědný zejména za zahraniční trhy a veletrhy.

O Strunal Schönbach

Strunal Schönbach je tradičním výrobcem strunných nástrojů, který působí v kraji mistrů houslařů s více jak 300letou tradicí. Nachází se v městečku Luby (původně Schönbach) v západních Čechách, ale renomé firmy sahá daleko za hranice ČR. Základy Strunal Schönbach tvoří lidé a jejich láska k řemeslu. Po desítky let nabízí Strunal Schönbach tradiční, ručně vyrobené strunné nástroje z vzácného rezonančního dřeva, které dodává nástrojům zvuk prvotřídní kvality. Strunal Schönbach je světovým ambasadorem české ruční výroby a precizní práce.