Huawei představuje Y6 Prime 2018, dostupný smartphone se skvělým displejem

Praha, 1. června 2018 – Společnost Huawei, třetí největší výrobce smartphonů na světě, na český trh uvádí nový přírůstek z řady Y. Je jím model Y6 Prime 2018, který nabízí skvělý poměr mezi cenou a výkonem. Mezi jeho klíčové benefity patří prostorný Huawei FullView displej, funkce odemykání obličejem, která u cenově dostupných smartphonů zpravidla nebývá standardem, svižná 3GB operační paměť a 32 GB interní paměti.

Řada Y dlouhodobě cílí zejména na mladé uživatele, kteří sledují aktuální mobilní trendy a nechtějí dělat kompromisy ohledně výkonu nebo vzhledu telefonu, ale zároveň preferují finančně dostupný produkt. Y6 Prime 2018, který je vylepšenou verzí oblíbeného modelu Y6 2016, takové požadavky beze zbytku splňuje – kromě skvělého FullView displeje a stylového designu nabízí funkce, za které by se nemusely stydět ani telefony z vyšší cenové kategorie.

Pohodlné sledování videí na dvou obrazovkách

Huawei Y6 Prime 2018 díky velkému FullView displeji s velikostí 5,7 palce a HD rozlišení (1440x720px, 283 PPI) umožňuje nebývale pohodlné sledování multimediálního obsahu. Smartphone navíc disponuje funkcí, která umožňuje rozdělení obrazovky pro souběžné zobrazení dvou různých aplikací. Navzdory velkorysým rozměrům displeje ale telefon skvěle padne do ruky a příjemně se ovládá.

Prostorný displej pochopitelně nahrává také pohodlnému pořizování fotografií, které by ovšem nemohly vzniknout bez kvalitního fotoaparátu. Y6 Prime 2018 má skvělý zadní fotoaparát s velmi slušným rozlišením 13 MPx a přední 8MPx fotoaparát. Ten nabízí funkci přirozeného světla, díky níž lze pořídit perfektní selfies.

Nejen fotky, ale i další soubory lze pohodlně ukládat do interní paměti o kapacitě 32 GB, kterou je možné snadno rozšířit pomocí microSD karty s kapacitou až 256 GB v samostatném slotu (dvě SIM + microSD).

Rychlá operační paměť a spolehlivá baterie

Plynulý a bezproblémový chod telefonu bez nežádoucích zádrhelů zajišťuje čtyřjádrový procesor s taktem 4 x 1,4 GHz v kombinaci s rychlou 3GB operační pamětí. Huawei nic neponechává náhodě, ani pokud jde o uživatelské prostředí, a proto Y6 Prime 2018 běží na EMUI 8, spolehlivé nadstavbě operačního systému Android 8 vyvinuté přímo vývojáři z Huawei.

Y6 Prime 2018 potěší taky uživatele, pro něž je při výběru telefonu důležitým faktorem výdrž baterie. Akumulátor s kapacitou 3000 mAh zajistí, že smartphone vydrží i při častém používání nabitý 1,3 dne, a tak uspokojí i náročné majitele, kteří během dne nedají telefon z ruky.

Odemykání obličejem, nebo otiskem prstu? Obojí!

Huawei Y6 Prime 2018 je důkazem toho, že inovativní a mimořádně pohodlná funkce odemykání telefonu obličejem (Face ID) nepřísluší jen telefonům s vysokou cenovkou. Bezpečnost smartphonu je kromě toho zajištěna čtečkou otisku prstu, a tak si každý může vybrat, který způsob přístupu do zařízení mu lépe vyhovuje.

Hudební fanoušci na Y6 Prime 2018 uvítají také kvalitní audiosystém, který reprodukuje zvuk velmi jemně i při vysoké hlasitosti, a to až do 87,5 dB. Telefon s příjemně kompaktním zaobleným tělem bude na českém trhu dostupný v třech barevných provedeních – v černé, modré a zlaté barvě.  

Cena a dostupnost

Telefon bude od 1. do 30. června exkluzivně dostupný pouze v prodejnách Vodafone, od července pak vstoupí do běžné prodejní sítě. Doporučená maloobchodní cena smartphonu činí 3 999 Kč.

Technické specifikace:

Specifikace Huawei Y6 Prime 2018
Rozměry výška: 152,4 mm; šířka: 73 mm; hloubka: 7,8 mm hmotnost: 150 g
Displej 5,7 ” (HD+ 1440 x 720)
CPU Qualcomm MSM8917, 4xA53@4*1.4GHz
Operační systém Android™ 8 nadstavbou EMUI 8
Paměť 3 GB RAM + 32 GB ROM
Fotoaparát hlavní: 13 MPx
přední: 8 MPx
Baterie 3 000 mAh

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.