Brigádníci si v létě vydělají až o pětinu více než loni

Odměny pracovníků aktuálně rostou napříč celou Českou republikou především kvůli dlouhodobému nedostatku pracovních sil a zároveň zvýšenému počtu pracovních nabídek během letních měsíců. Kromě výpomoci na sezónní práce firmy shánějí i dočasnou náhradu za stálé zaměstnance, kteří si vybírají dovolenou. Vyplývá to z nejnovějšího vyhodnocení regionálních dat personální agentury Adecco ČR.

Rekordní zaměstnanost žene nahoru výši mezd ve většině firem a ani brigády nejsou výjimkou. „Oproti roku 2017 jsme zaznamenali zvýšení počtu nabídek brigád o 10 až 15 %. Odměny na některých pozicích vzrostly dokonce až o 20 %,“ uvádí Ondřej Wysoglad, ředitel personální agentury Adecco ČR, a dodává, že nejčastěji firmy poptávají brigádníky do skladů či logistických center. Velmi žádaní jsou také brigádníci na pokladny v supermarketech. Kromě výpomoci na sezónní práce totiž letos firmy více než kdy dříve hledají někoho, kdo by krátkodobě zastoupil kmenové zaměstnance na dovolené. Díky příznivé ekonomické situaci mají firmy v tuzemsku dostatek zakázek, sotva je ale stíhají plnit, protože jejich personální stavy jsou dlouhodobě podhodnocené a nové lidi je obtížné najít. Absence stálých zaměstnanců během dovolené tak pro firmy znamená značné potíže.

—————————————————————————————————————————

O Adecco ČR

Personální agentura Adecco ČR působí na tuzemském trhu již od roku 1992. V současné době má 20 poboček a on-site pracovišť u klientů po celé České republice. Přítomnost v jednotlivých regionech umožňuje společnosti detailně rozpoznávat lokální specifika a potřeby klientů i pracovního trhu. Při poskytování svých služeb spojuje Adecco ČR zájmy obou skupin svých zákazníků – uchazečů i zaměstnavatelů. Řeší jejich potřeby v oblasti řízení lidských zdrojů a zároveň dává uchazečům a agenturním zaměstnancům šanci profesního i mimoprofesního rozvoje. V roce 2017 společnost pomohla najít více než 30 000 lidem lepší práci.  

Více informací naleznete na www.adecco.cz.