Mototechna spouští jako další inovaci půjčovnu pod názvem Mototechna Drive

V nabídce pronájmu je 250 nových vozů s plnou zárukou, počet rychle poroste

Praha, 4. června 2018 – Značka Mototechna ze skupiny AURES Holdings zahájila v České republice provoz autopůjčovny nových vozů pod názvem Mototechna Drive. Skupina tak v rámci programu inovací produktů a služeb rozšířila záběr svých podnikatelských aktivit o další segment. Mezi 250 vozy v nabídce jsou i elektromobily.

„Postupně jsme se v rámci České republiky stali jedním z největších odběratelů nových automobilů, které využíváme pro naši firemní flotilu nebo pro spolupráci s fotbalem. Naše inovační laboratoř AURESLAB neustále hledá nové příležitosti, jak našeho postavení na trhu dále využít. Autopůjčovna je v tomto směru logický krok. Kromě monetizace nových automobilů je to další zdroj zánovních vozů pro Mototechnu,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka skupiny AURES Holdings, která Mototechnu Drive provozuje.

Na vzniku půjčovny vozů Mototechna Drive se opět jako na dalších inovacích v rámci skupiny AURES Holdings podílela inovační laboratoř AURESLAB. „Naším úkolem je reagovat na tržní a společenské trendy tak, abychom dokázali zákazníkům nabídnout přesně takovou službu, jakou požadují. Lidé čím dále tím více preferují půjčování věcí a nechtějí se vázat vlastnictvím. Půjčování automobilů je tak pro nás důležitým strategickým krokem ve vývoji našeho produktového portfolia,“ uvedl výkonný ředitel AuresLabu Stanislav Gálik.

Mototechna Drive očekává, že mezi jejími zákazníky budou lidé a firmy, jejichž cílem není vůz vlastnit. Jde o podobnou cílovou skupinu, na kterou se v minulých letech zaměřovaly různé společnosti formou ročních operativních leasingů. Ty se ovšem nakonec ukázaly jako neživotaschopný obchodní model. O vozy totiž po vyřazení z programu nebyl na trhu zájem a jejich ceny se propadly. „Naší výhodou je, že umíme auta také prodávat, nejen nakupovat. Proto věříme, že budeme v tomto segmentu úspěšní,“ dodala Karolína Topolová.

Nabídka autopůjčovny Mototechna Drive svou šíří do značné míry odpovídá nabídce Mototechny. „V současné chvíli máme v nabídce 250 vozů celkem sedmi značek. Sázíme na to, že se u nás půjčování vozů na šest až dvanáct měsíců téměř nikdo nevěnuje. Zákazníci začali chodit již v testovacím provozu, proto předpokládáme, že po oficiálním zahájení činnosti, které bude podpořeno i marketingovou kampaní, počet vozů v nabídce pronájmů rychle zvýšíme. V roce 2019 počítáme se zahájením identické činnosti i na Slovensku a v Polsku. Strategickým záměrem Mototechna Drive je i rozšíření škály produktů, například o operativní leasing nebo car sharing.“ uvedl ředitel společnosti Mototechna Drive Jaroslav Laur.

Mototechna Drive je díky široké škále modelů vozů schopna nabídnout ceny měsíčního nájmu začínající již na 5000 korunách. „Za tuto částku můžete jezdit vozem Kia Rio. Na opačném pólu jsou pak luxusní auta, jako například BMW X6 za 35 000 korun měsíčně. Jsme také momentálně jednou z mála společností, která půjčuje i elektromobily, v současné době jsou to modely BMW i3, e-Golf a v blízké budoucnosti přibude ještě Nissan Leaf,“ uvedl Laur. Zákazníci jsou v současné době zejména živnostníci a menší firmy, které si půjčují najednou až pět vozů, ale i velké mezinárodní společnosti.

“Se společností Mototechna spolupracujeme již několik let, převážně při pořizování nových automobilů do našeho vozového parku, které v pravidelných intervalech obměňujeme. Vyhovují nám zejména přívětivé cenové podmínky a individuální přístup, který je vždy na profesionální úrovni, velmi vstřícný a ochotný řešit i nestandardní požadavky. Věříme, že ve stejném bezproblémovém duchu budeme dlouhodobě pokračovat,“ uvedla Lenka Čermáková, purchase manager CEFC Group (Europe) Company. Služby kladně hodnotí i jednatel společnosti True Trac Lukáš Šmíro: „Chtěl jsem Vám tímto poděkovat za skvělé služby. Pronájem auta od Mototechna Drive mi velmi vyhovuje. Individuální přístup tady není frází, ale skutečností. Vyhovuje mi model ´krátkodobý pronájem auta a pravidelná výměna za nové´, služby fungují, a navíc je to vše s úsměvem. Žádná skrytá rizika ani náklady, všechno je tak jak se domluví a podepíše na začátku.“

Nabídka Mototechny Drive je dostupná na webu https://www.mototechna.cz/pronajem-vozu