Německý módní gigant Zalando přichází do Česka

Praha, 4. června 2018 – Zalando, přední evropský online prodejce s módou a lifestyle produkty, toto léto nově vstupuje na český trh. Pod přízviskem největší šatník Evropy svým zákazníkům nabízí výběr z téměř 2 000 světových a místních značek, včetně privátního labelu Zalando, a přibližně 250 000 produktů. Spolu s expanzí do Česka a také Irska tak Zalando pokračuje ve své strategii a rozšiřuje se do 17 zemí po celé Evropě. V roce 2017 společnost dosáhla obratu 4,5 miliardy EUR.

2018-06-04 14_26_40-Women’s Shoes & Fashion Online _ ZALANDO UK.png
Česká republika je první zemí v rámci expanze Zalando do Východní Evropy od roku 2012, kdy módní gigant vstoupil na polský trh. Spolu s Irskem tak jde o první rozšíření aktivit společnosti od roku 2013. S příchodem na tyto trhy Zalando posiluje svůj lokální vliv a otevírá svou nabídku dalším 15,4 milionům potenciálních zákazníků.

Zalando v Česku startuje se svým již ověřeným receptem: široká nabídka produktů, bezplatné doručení a vrácení zboží. Noví zákazníci budou moci vybírat z rozsáhlého portfolia značek (jako jsou TopShop, Vagabond, Vero Moda, Veja, Weekday a mnoho dalších). Každý týden přidá Zalando přibližně 9 000 nových produktů a až 95 % zboží se každou sezónu kompletně obmění.

„Jsme nadšeni, že můžeme Zalando přinést českým zákazníkům. Věříme, že náš neomezený sortiment, personalizovaná zákaznická zkušenost a pohodlí při nakupování budou v Česku dobře rezonovat. Při expanzi se vždy snažíme postupovat chytře, využíváme proto znalosti z našich současných evropských trhů. Všechny procesy pak fungují v našem tradičním a ověřeném stylu: Spouštíme, učíme se, opakujeme a měříme,” říká Rubin Ritter, Co-CEO společnosti Zalando.

Český e-commerce trh rapidně roste a platí za jeden z nejvýznamnějších ve Východní Evropě. Zalando v něm vidí velký potenciál a chce se připojit k jeho rozvoji. Společnost v současnosti obslouží více jak 23 milionů aktivních zákazníků a jejich počet plánuje dále navyšovat.

O společnosti Zalando

Zalando (https://corporate.zalando.com) je přední evropský online prodejce s módou a lifestyle produkty pro ženy, muže a děti. Svým zákazníkům nabízí na jednom místě snadný a pohodlný nákupní zážitek. Mohou tak vybírat z rozsáhlé nabídky lifestyle produktů, jako jsou obuv, oděvy, módní doplňky, kosmetika, a využívat možnosti bezplatného doručení a vrácení zboží. Společnost nabízí téměř 2 000 světových a místních značek, které doplňuje také privátní label Zalando. Nabídka se vždy přizpůsobuje preferencím zákazníků v každé z 15 – brzy 17 – zemí, kde Zalando působí. Jsou jimi Rakousko, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Itálie, Lucembursko, Nizozemsko, Norsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Polsko, Spojené království, a brzy také Irsko a Česká republika. Díky vlastní logistické síti složené z pěti centrál a lokálních skladů dokáže Zalando efektivně obsloužit zákazníky po celé Evropě. Společnost disponuje lokálními sklady také v Severní Itálii, Francii a Švédsku, které se primárně zaměřují na potřeby a přání místních zákazníků.

Díky vhodnému propojení módy a online technologií Zalando poskytuje odpovídající hodnotu jak zákazníkům, tak svým obchodním partnerům na poli značek.