Blíží se finále 3. ročníku Franchisy roku

Praha, 6. červen 2018 – Soutěž Franchisa roku, pořádaná již třetím rokem Českou asociací franchisingu, jde do finále. Kategorie Franchisor roku už zná své vítěze a nominace na Cenu veřejnosti, která bude udělována letos poprvé, přibývají. Hlasovat i nominovat svého favorita mezi franšízami je možné do poloviny června. Ocenění budou předána 14. června 2018 v rámci Mezinárodní výstavy pro podnikání a franchising (www.vystavafranchisingu.cz).

Česká asociace franchisingu (ČAF) vyhlásila na podzim loňského roku v pořadí již 3. ročník soutěže Franchisa roku. Opět tak ocení kvalitní franchisové koncepty působící na českém trhu. Předání ocenění proběhne ve čtvrtek, 14. června 2018, v rámci Mezinárodní výstavy pro podnikání a franchising. Oproti minulým ročníkům mohou být koncepty přihlášeny nebo se také samy přihlásit do kategorie Cena veřejnosti.

Stejně jako v předchozím ročníku předá Česká asociace franchisingu (ČAF) ceny v kategoriích Komerční Banka – Franchisor roku, Broker Consulting – Skokan roku a Cena ČAF za podporu a rozvoj franchisingu. V kategorii Komerční Banka –  Franchisor roku bude oceněn nejlepší tuzemský nebo zahraniční koncept. Do úzkého kola postoupilo deset finalistů, mezi kterými už porota vybrala 23. května 2018 vítěze. Mezi nimi je například mezinárodní Business for Breakfast, TAB TheAlternativeBoard, Century21, české Sklizeno či česko-slovenský Mr. Kebab.

Kategorie Broker Consulting – Skokan roku je cílena na koncepty, které otevřely v uplynulém roce nejvíce franchisových poboček. V rámci kategorie Cena ČAF za podporu a rozvoj franchsingu bude oceněn projekt nebo osoba, které se podílely pozitivně na rozvoji franchisingu u nás. Tuto cenu uděluje správní rada Asociace.

Nově vyhlášenou kategorií je Cena veřejnosti, která je určena pro všechny fyzické i právnické osoby-franchisory a master-franchisanty. Nominaci mohou provést členové i nečlenové Asociace a zájemci mohou do soutěže přihlašovat také sami sebe. Hodnocení probíhá na základě on-line hlasování a vyhlášen bude jeden vítěz v této kategorii. “V tuto chvíli je přihlášeno v kategorii Franchisor roku – Cena veřejnosti 45 firem, které jsou členy Asociace. Standardně jsou nominováni naši členové, ale je samozřejmě možné navrhnout i nečlena. Hlasující se musí registrovat a uvést kvůli ověření hlasů své údaje. Hlasování je možné do 12. 06. 2018.,” říká tajemnice ČAF, Klára Opletalová, podrobnosti včetně hlasovacího formuláře na www.franchisaroku.cz.

„Soutěž Franchisa roku je jednou z akcí, kterou Česká asociace franchisingu přispívá k všeobecnému zviditelnění franchisingu, jakožto možnosti solidní a prosperující formy podnikání,“ říká Jan Gonda, prezident Asociace, a dodává, že účelem je také představení kvalitních franchisových konceptů, které dodržují Evropský kodex etiky.

Loni zvítězily výživové poradny NATURHOUSE

Loňským vítězem v kategorii Komerční Banka – Franchisor roku se stala síť výživových poraden NATURHOUSE, hned za nimi se umístily realitní kanceláře CENTURY 21 a dále rychlé občerstvení Mr. KEBAB. Také kategorii Broker Consulting Skokan roku ovládl NATURHOUSE, dále EXTÉRIA a CENTURY 21. Cenu ČAF za podporu a rozvoj franchisingu získala Master franchisové konference.

Uzávěrka pro nominace a přihlášky byla v březnu 2018. Do soutěže se mohly přihlásit fyzické a právnické osoby, které na území České republiky prokazatelně vlastní nebo rozvíjí franchisový koncept a dodržují Evropský kodex etiky franchisingu (kategorie Komerční Banka – Franchisor roku a Broker Consulting Skokan roku), nebo se aktivně podílí na podpoře a rozvoji franchisingu v České republice (kategorie Cena ČAF za podporu a rozvoj franchisingu).

Partnerem Franchisy roku je Komerční banka.

Franchising je v České republice populárním způsobem podnikání. Jeho počátky zde sahají do roku 1990, kdy byla založena první česká franchisa. V současnosti působí v České republice přes 250 franchisových systémů a sítí.

Pro více informací prosím navštivte www.franchisaroku.cz nebo kontaktujte:

O soutěži Franchisa roku

Hlavním cílem soutěže Franchisa roku je popularizace franchisového způsobu podnikání. Soutěž chce cíleně udělit ocenění těm konceptům, které představují kvalitu na trhu, mají dobré výsledky a dodržují pravidla Evropského kodexu etiky franchisingu. Organizátorem soutěže je nezisková profesní organizace Česká asociace franchisingu (ČAF), která na národní úrovni sdružuje poskytovatele franchisingu a jeho odborníky. ČAF vznikla v roce 1993 a jejími členy jsou jak velké a známé mezinárodní značky, tak i menší tuzemské franchisové systémy. Asociace je členem Evropské franchisové federace a Světové franchisové rady. O posouzení ekonomických dat přihlášených franchisových značek se i ve třetím ročníku soutěže postarala společnost KPMG. Hlavními mediálními partnery jsou Ekonom a Hospodářské noviny. Více informací na: www.franchisaroku.cz